Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a reusit sa impuna in ultima forma a legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) un amendament care prevede ca termenul de verificare a averii este de maximum un an de la terminarea mandatului persoanei cercetate. In acest fel, averi de milioane de euro sunt "spalate", scrie revista Kamikaze, care arata ca oameni politici precum "Mircea Geoana, Marian Vanghelie, Sorina Placinta, Gheorghe Pogea sau Eugen Nicolaescu (...) sunt cercetati acum de ANI pentru averi strinse pina in 2008".

Mircea Geoana si Marian Vanghelie

Mircea Geoana nu a declarat bani cistigati sotia sa, Mihaela, in mandatul lui de senator din perioada 2004-2008. Este vorba despre dividende incasate de Mihaela Geoana din profitul realizat in 2007 de Topcont Invest SRL, societate la care dragostea lui Mircea are 80% din actiuni.

Fostul presedinte PSD "a uitat" sa mentioneze un avans dat de sotia lui pentru achizitia unui teren din Bucuresti, in valoare de 50.000 de euro.

In declaratia de avere a lui Marian Vanghelie au aparut actiuni pe care, de fapt, nu le detine, lasind nedeclarate actiuni pe care le are in proprietate.

ANI a sesizat Parchetul in cazul lui Geoana si Vanghelie.

Nemirschi, Sarbu si Pogea

Din declaratia de avere din 2009 a pesedistului Nicolae Nemirschi, fost ministru al Mediului lipseste o casa de vacanta. In plus, Nemirschi spune ca ar fi luat dividende de la societatile la care este actionar, dar ANI arata ca n-avea cum sa ia dividende de 250.000 RON de la firme care nu aveau profitul necesar pentru a da atitia bani. In plus, el nu poate justifica alti aproximativ 83.000 RON care apar in conturi nedeclarate.

Continuarea pe Kamikazeonline.ro