Un cuplu a fost arestat miercuri in nordul Frantei dupa ce cadavrele a opt bebelusi au fost gasite in pungi de plastic ascunse in gradinile a doua case. Politia din satul Villes-au-Terte din apropiere de Lille a fost alertata de o familie care a descoperit oasele ingropate in gradina casei in care tocmai se mutasera, anunta Sky News.

Dupa cercetarea zonei, ofiterii insotiti de caini dresati au descoperit cele opt cadavre ale nou-nascutilor care se pare ca erau in custodia cuplului. Presa locala a anuntat ca cei doi suspecti vor aparea joi in fata judecatorului cu acuzatia de ascundere de cadavre cu posibilitatea de schimbare in acuzatie de crima in functie de rezultatele anchetei. Nu se cunosc inca motivele care au dus la asasinarea copiilor.

Franta s-a confruntat in ultimii ani cu o serie de cazuri de ucidere a nou-nascutilor.

In luna martie o mama in varsta de 38 de ani a fost condamnata la 15 ani de inchisoare dupa ce si-a ucis sase copii si a ascuns cadavrele in pivnita casei din Valognes.

Un alt caz s-a petrecut in anul 2009 cand Veronique Courjault a fost condamnata pentru asasinarea a trei dintre copii ei, dupa ce sotul acesteia a descoperit trupurile intr-un congelator.