Anchetatorii americani au declarat ca cei sapte doctori care l-au tratat pe Michael Jackson in anii precedenti mortii sale nu vor fi acuzati penal. Cu toate acestea, cazul unuia dintre ei a fost redirectionat catre colegiul medical din California pentru prescrierea unor medicamente sub un pseudonim, informeaza BBC.

Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, care neaga acuzatiile de omor din culpa, nu a fost unul dintre doctorii anchetati. El este acuzat ca i-ar fi administrat megastarului o supradoza letala dintr-un analgezic.

Politia din Los Angeles i-a rugat pe anchetatorii din California sa verifice modul in care doctorii i-au prescris lui Jackson medicamente. Ca parte a investigatiei, ei au controlat o baza de date a medicamentelor care monitorizeaza retetele de substante controlate prin lege.

Avocatul Brian Oxman, care il reprezinta pe tatal lui Jackson intr-un proces de moarte civila culpabila, a declarat ca este "foarte dezamagit. Folosirea gresita a medicamentelor de catre Michael Jackson in ultimii sai ani de viata a fost excesiva si esecul de a aduce asta in prim-plan inseamna a ignora realitatea".