Insulele Galapagos, retrase de pe lista locurilor aflate in pericol in patrimoniul mondial. Natiunile Unite au retras Insulele Galapagos de pe lista de patrimoniu mondial a locurilor aflate in pericol, citand eforturile Ecuadorului de a proteja biodiversitatea unica a arhipelagului, informeaza The Guardian. In cadrul comisiei de patrimoniu mondial a UNESCO au fost 15 voturi pro pentru a scoate arhipelagul de pe lista locurilor aflate in pericol din cauza amenintarilor legate de mediu. "Este important sa recunoastem eforturile depuse de guvernul din Ecuador pentru a prezerva acest patrimoniu", a declarat Luiz Fernando de Almeida, liderul delegatiei braziliene, care a propus aceasta motiune la intalnirea din Brasilia.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Sapte doctori care l-au tratat pe Michael Jackson au scapat fara acuzatie in cazul mortii megastarului. Anchetatorii americani au declarat ca cei sapte doctori care l-au tratat pe Michael Jackson in anii precedenti mortii sale nu vor fi acuzati penal. Cu toate acestea, cazul unuia dintre ei a fost redirectionat catre colegiul medical din California pentru prescrierea unor medicamente sub un pseudonim, informeaza BBC. Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, care neaga acuzatiile de omor din culpa, nu a fost unul dintre doctorii anchetati. El este acuzat ca i-ar fi administrat megastarului o supradoza letala dintr-un analgezic.

SUA fata in fata cu un nou dezastru ecologic - 4 milioane de litri de titei ameninta lacul Michigan. Aproximativ patru milioane de litri de petrol ar putea fi deversate in raul Kalamazoo din sudul statului american Michigan, dupa ce o conducta de 76 de cm s-a spart luni, a estimat Agentia pentru Protectia Mediului (EPA), relateaza USA Today. Guvernatorul statului Michigan, Jenifer Granholm a avertizat ca acest incident s-ar putea transforma intr-o "tragedie de proportii istorice", in cazul in care titeiul va ajunge in lacul Michigan, care se afla la aproximativ 120 km in aval de locul in care oleoductul s-a spart.

Presedintele Africii de Sud a decis sa aboleasca sase monarhii traditionale, declarand ca hotararea a fost luata pentru a corecta "greselile din trecut", informeazaFox News. Liderii celor "sase regate" vor contesta retrogradarea lor in instanta. Liderii traditionali, care prezideaza audierile pentru a rezolva disputele tribale sunt adorati in multe parti ale Africii si sunt considerati custozii obiceiurilor si traditiilor africane.

Patru jurnalisti au fost rapiti in Mexic de catre un cartel de droguri. O asociatie a jurnalistilor din Mexic a cerut guvernului mexican sa inceapa operatiunile de salvare a patru jurnalisti luati ostatici de catre un cartel de droguri, relateaza CNN. Jurnalistii au fost rapiti, luni, in regiunea Laguna, situata intre statele Durango si Coahuila, se arata intr-un comunicat de presa emis de Comisia Nationala pentru Drepturile Omului din Mexic. Banda de traficanti de droguri nu a fost inca identificata. Statele Durango si Coahuila s-au aflat in atentia presei mexicane, in ultimele zile, din cauza arestarii directorului inchisorii locale, Margarita Rojas Rodriguez, care este acuzata de inchirierea detinutilor pe timpul noptii, pentru a comite asasinate.

Prim-ministrul Coreei de Sud si-a oferit demisia pentru a doua oara, a anuntat biroul primului ministru, joi, dupa esecul de a castiga aprobarea parlamentara pentru a opri relocarea birourilor guvernamentale din capitala Seul, relateaza CNN. "Eu personal regret ca nu am putut finaliza proiectul Sejong, chiar daca am revizuit proiectul. Ma simt vinovat ca nu am putut evita risipa de resurse guvernamentale si neplacerile care vor urma", a declarat prim-ministrul Chung Un-chan.