Cum sunt descrise incidentele militarilor romani din Afganistan in documente secrete americane

48 h pe HNFoto: Colaj foto

Incidentele in care sunt implicati militarii romani au fost consemnate in cateva dintre cele peste 90.000 de documente secrete ale armatei americane, publicate duminica de Wikileaks. Cel mai mediatizat incident este cel in care un convoi militar romanesc accidenteza un copil afgan care ulterior moare. HotNews.ro va prezinta integral raportul realizat in urma incidentului. Site-ul specializat in publicarea de informatii confidentiale Wikileaks a publicat duminica seara peste 90.000 de documente secrete legate de razboiul din Afghanistan.

Asa e cand sufera si rumanul si tiganul!

Cand un inalt oficial francez critica guvernul Romaniei, presa antiguvernamentala il transforma in stire bomba. Cand acelasi inalt oficial avertizeaza asupra viitorului esec al intrarii Romaniei in spatiul Schengen, intreaga presa de la Bucuresti pune titlul, natural, pe prima pagina. Dar cand in declaratiile lui Pierre Lellouche apare cuvantul rom, negru se face in fata ochilor multora. Cititi aceasta analiza preluata si pe Deutsche Welle.

Numai astazi

Acum cateva zile, in curtea unui spital de copii din Cluj: in linistea unei dimineti de sambata, un tata isi cara dupa el copilul cu handicap grav, pe sub ferestrele saloanelor, intr-un fel de plimbare. Copilul urla - un tanguit macabru, un plans bolnav si trist - urla continuu. Parintele tace, il mangaie, implora baiatul care nu-l aude si nu-l pricepe, sa nu mai planga. Parinte si copil, singuri cu durerea lor, in curtea spitalului. La etajul doi se deschide brusc o fereastra.

Constantin Ichimescu, absolvent Dofin: "Cand e vorba sa castigi, toti aleg castigul mic si sigur. Cand e sa pierzi, lumea prefera riscul". O discutie despre criza, banci, fiscalitate si solutii

Constantin Ichimescu e absolvent de Politehnica. A terminat Automatizari si Calculatoare si lucreaza in prezent la o banca comerciala, in departamentul de control al riscului. In aceasta vara a absolvit un masterat la Centrul European de Excelenta Dofin condus de Moisa Altar, nota obtinuta fiind maximul acestei sesiuni. Altar nu da 10, se stie. Ichimescu a obtinut 9,30, dupa evaluarea comisiei din strainatate formata din prof. Simon Burke (Business School, University of Reading, Anglia), prof. Peter van der Hoek (Erasmus University, Olanda) si Florin Bilbiie, (Paris School of Economics, Franta). O discutie cu Ichimescu despre FMI, criza, solutii si prioritatile momentului e o intalnire cu istoria economica si cu incercarile ei actuale de a se „ajusta” realitatilor economice..

Dezbatere HotNews.ro: "Explore the Carpathian garden" - Ce brand de tara propun cititorii HotNews pentru promovarea Romaniei?

Din Shanghai aflam pe surse ca noul brand de tara al Romaniei va fi "Explore the Carpathian garden". Cum comentati aceasta propunere? Este oportuna lansarea unui nou brand? Credeti ca ne reprezinta tara mai bine decat "Romania, land o choice?" Ce brand de tara propun cititorii HotNews pentru promovarea Romaniei?Surse HotNews.ro au confirmat miercuri ca invitatia de a explora gradinile Carpatilor este, intr-adevar, brandul de tara pe care il va lansa la Shanghai, in 29 iulie, ministrul Elena Udrea. Ea a invitat alaturi de ea principalii vectori de imagine ai Romaniei - pe Gheorghe Hagi, Ilie Nastase si Nadia Comaneci, care au fost implicati si in campania anterioara, lansata la Paris anul trecut, "Romania, land of choice".

Cum vrea sa prezinte o televiziune "adevarata fata a industriei erotice" din Romania

O televiziune erotica romaneasca ar prezenta "adevarata fata a industriei erotice, nu cea prezentata de tabloide sau emisiuni TV cu false modele si evenimente, influentand opinia publica in a-si forma o imagine gresita asupra celor care activeaza in aceasta industrie si care stapanesc o cultura erotica reala si de bun simt". Asa suna unul dintre argumentele invocate in dosarul depus de o companie din Braila, pentru a obtine licenta audiovizuala de la CNA pentru o televiziune cu tematica erotica, in limba romana.

NOTA: Ai ratat un articol important de pe HotNews.ro? Vrei sa recitesti un articol? Prin aceasta rubrica va supunem atentiei cele mai importante articole din zilele anterioare