Royal Air Force renunta la flota de avioane supersonice de vanatoare Tornado
Documentul dat publicitatii face parte din strategia de revizuire a cheltuielilor Ministerului de Aparare, dispus de Trezoreria Nationala. Decizia a luata in cadrul unei reuniuni a Consiliului National de Securitate, cand s-a hotarat ca una dintre cele trei flote ar trebui sa fie sacrificata.
Flotele de avioane de vanatoare a Royal Air Force constau in aparate de zbor GR9 Harrier, GR4 Tornado si Eurofighter Typhoon - in cazul celor din urma nu se punea problema retragerii, deoarece acestea au intrat de curand in serviciu. Royal Air Force are in prezent peste 200 de avioane de vanatoare.
Ministerul Apararii a fost instiintat ca trebuie sa taie din buget aproximativ 20 de miliarde lire sterline. Ulterior, reprezentanti ai ministerului au incercat sa convinga ca reducerile pot fi facute din bugetul general, insa Trezoreria insista ca bugetul Apararii este cel care trebuie redus. Ministerul Apararii a Marii Britanii este inclus in proiectul F35 in care a investit pana acum 1 miliard de lire sterline. Royal Air Force a comandat 138 de avioane de vanatoare americane F35 la un cost de 10 miliarde de lire, insa comanda ar putea fi redusa.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”