Mai multe versiuni ale sistemului de operare folosit pe Apple iPhone, iPad si iPod Touch au probleme grave de securitate, au declarat reprezentantii unei agentii a guvernului german, miercuri, transmite Yahoo News. Sistemul de operare Apple iOS are "doua puncte critice slabe pentru care nu exista remedii", a declarat un reprezentant al Oficiului Federal pentru Securitatea Informatiei. Avertizarea vizeaza iPhone-urile care utilizeaza iOS 3.1.2-4.0.1., iPad-urile cu versiunile iOS 3.2-3.2.1 si iPod Touch cu iOS 3.1.2.-4.0..

Apple iPadFoto: Reuters

Deschiderea unui site web infectat sau unui fisier PDF ar putea permite hackerilor sa aiba acces la parole, fotografii, mesaje text, e-mailuri si chiar sa asculte convorbiri telefonice. "Acest lucru permite atacatorilor accesul potential la sistemul complet, inclusiv sa violeze drepturi ale administratorului", a adaugat oficialul, indemnand utilizatorii sa nu deschida fisiere PDF pe dispozitivele lor mobile si sa acceseze numai site-uri de incredere pana cand Apple Inc va publica o actualizare a software-ului.

Un purtator de cuvant pentru Apple din Germania, Georg Albrecht, a declarat pentru Associated Press ca problema ridicata in urma sesizarilor va fi investigata.

Oficialii agentiei au declarat ca se asteapta ca hackerii sa foloseasca aceste puncte slabe in favoarea lor, mentionand ca popularitatea dispozitivelor "ar putea facilita spionajul industrial".

Lacuna din securitatea produselor Apple a fost pusa in discutie dupa ce un atac savarsit cu succes asupra sistemului de operare Apple iOS a aparut, luni, in media , a declarat un purtator de cuvant al agentiei, Katrin Alberts.

"De atunci, informatiile folosite in acest atac sunt disponibile public si pot fi folosit pentru a patrunde intr-un dispozitiv iOS prin deschiderea unui fisier PDF special pregatit. Am decis sa comunic acest lucru in mod proactiv, deoarece atacatori potentiali pot obtine acces la intreg dispozitivul," a declarat Alberts.