127 de oameni au murit in China din cauza alunecarilor de teren. 127 de persoane si-au pierdut vietile in nord-vestul Chinei, din cauza unor masive alunecari de teren, relateaza agentia de stiri Xinhua. Alte 1.300 de perosane sunt date disparute in urma nefericitelor eevenimente provocate de o serie de ploi torentiale. Conform CNN, 45.000 de oameni au fost evacuati. Alunecarile de teren s-au produs in dimineata zilei de duminica, dupa ce sambata a plouat torential in intreaga regiune, afirma autoritatile. Raul Bailong si-a iesit din matca, inundand mai multe localitati din zona, iar autoritatile nu pot interveni cu utilaje din cauza solului inmuiat si plin de depuneri.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Hugo Chavez le cere rebelilor columbieni sa depuna armele. Presedintele venezuelean Hugo Chavez le-a cerut rebelilor din Columbia invecinata sa depuna armele, avertizandu-l totodata pe omologul sau de la Bogota, Juan Manuel Santos, sa nu acuze Venezuela de colaborare cu gherilele de stanga, scrie Reuters. In ciuda divergentelor ideologice, Chavez si Santos doresc un nou inceput in relatiile dintre statele lor pentru a mentine pacea in regiunea andina si pentru reluarea comertului anual de 7 miliarde de dolari dintre Columbia si Venezuela. Venezuela si-a rupt relatiile diplomatice cu Columbia luna trecuta, dupa ce fostul conducator de la Bogota, Alvaro Uribe, a declarat ca regimul lui Chavez ofera sprijin gherilelor FARC.

Coreea de Nord a capturat o barca de pescuit sud-coreeana. Coreea de Nord a capturat o barca de pescuit sud-coreeana in largul coastei de est a peninsulei, incident ce survine intr-o perioada extrem de tensionata in relatiile dintre cele doua tari vecine. Phenianul sustine ca barca isi desfasura activitatea intr-o zona economica exclusiv nord-coreeana din Marea Japoniei. La bordul ambarcatiunii se aflau patru sud-coreeni si trei chinezi, scrie AFP.

Avocatul femeii din Iran condamnate la moarte prin lapidare a fugit in Norvegia. Un avocat iranian care a aparat o femeie condamnata la moarte prin lapidare pentru adulter a declarat ca a fugit in Norvegia pentru a cere protectie in fata autoritatilor din tara sa. Mohammad Mostafaei, de 37 de ani, a disparut din Teheran pe 24 iulie, cand politia a mers la biroul sau cu un mandat de arestare si n-a reusit sa-l gaseasca. Critic vehement al sistemului judiciar iranian, Mostafaei a afirmat la Oslo ca a reprezentat sute de clienti ce riscau pedeapsa cu moartea, printre care si copii. Integral pe Reuters.

Grupul international de ajutorare ai carui lucratori au fost ucisi de talibani neaga faptul ca victimele raspandeau crestinismul. Talibanii au revendicat sambata uciderea a 10 lucratori ai Misiunii de Asistenta Internationala, grup crestin de ajutorare, sustinand ca acestia imparteau biblii scrise in limba locala Dari in zonele in care isi desfasurau activitatea. Cei 10 au fost interceptati de talibani pe un drum laturalnic, iar apoi dusi intr-o padure unde au fost jefuiti si ucisi, a afirmat secretarul american de stat, Hillary Clinton. Acuzatiile talibane conform carora cei ucisi raspandeau crestinismul in regiune au fost infirmate de catre directorul Misiunii de Asistenta Internationala, Dirk Frans, care a declarat ca singurele biblii din posesia victimelor erau eventual doar cele personale, scrie Reuters.