Sase aeroporturi britanice, inclusiv Heathrow din Londra, ar putea fi inchise dupa ce angajatii operatorului aeroportuar BAA (British Airports Authority) au votat majoritar pentru a intra in greva, din cauza unei dispute legate de platile salariale, au declarat reprezentanti ai uniunii sindicatelor, informeaza CNN.

Printre aeroporturile care urmeaza a fi inchise se numara Stansted si Southampton din zona capitalei Marii Britanii si cele din Edinburgh, Glasgow si Aberdeen din Scotia. Uniunea sindicatelor se va intalni luni pentru a decide perioada de incepere a grevei.

BAA a inclus intr-o declaratie postata pe site-ul sau, scuzele de rigoare pentru incertitudinea cauzata de greva. "In acest moment, nu exista date legate de actiunea industriala si nici zboruri de pe aeroporturile noastre din Marea Britanie care sa fie afectate. Mai mult de jumatate din cei cu drept de vot nu au votat si credem ca rezultatul votului nu ofera un mandat clar de incepere a grevei, " se arata in comunicatul BAA.

"Noi credem ca propunerea noastra de crestere cu 1.5% a salariilor este corecta si rezonabila, in timpul unui climat economic foarte dificil pentru industria aviatiei. Speram sa incheiem un acord si suntem deschisi la negocieri", se specifica in acelasi document.

Uniunea are, de asemenea, o disputa cu British Airways, care a inceput in luna mai, in ceea ce priveste platile salariale in curs de desfasurare.