Dezbatere Hotnews.ro- Cum ar trebui pedepsiti vitezomanii romani: masina confiscata, amenzi in functie de avere sau pedeapsa cu inchisoarea?

48h pe HNFoto: Colaj foto

In timp ce in Occident vitezomanii de pe sosele risca amenzi de sute de mii de euro, mai ales daca soferii sunt foarte bogati, in Romania conducatorii auto care au gonit cu peste 230 km/h s-au ales cu suspendarea permisului pentru maxim patru luni si amenzi de cateva sute de lei. In Occident, masinile vitezomanilor sunt confiscate temporar, iar amenda poate ajunge la multe sute de mii de euro. La noi, simpla depasire a vitezei legale este contraventie, nu infractiune, masina nu poate fi confiscata, iar daca soferul depaseste cu 50 km/h viteza legala risca o amenda de circa 350 lei. Credeti ca legea romaneasca ar trebui modificata astfel incat sa se tina cont si de averea soferului, iar masina sa poata fi confiscata pe loc?

Cine semneaza in Piata Universitatii motiunea PSD si de ce. Functionar in Guvernul Romaniei: Am semnat pentru motiune. Sunt scarbit. Incompetenta

Piata Universitatii, zapuseala, marti la amiaza. Un barbat care isi arata legitimatia de functionar guvernamental semneaza pentru motiunea de cenzura si inlocuirea Guvernului Boc. Functionarul guvernamental explica, culmea ironiei, ca ii este scarba de incompetenta guvernantilor. PSD e in plina campanie de strangere de semnaturi pentru asa numita motiune populara care sa duca la caderea Guvernului Boc. In Piata Universitati, in zona gurilor de metrou, doi social-democrati se agita sa convinga trecatorii sa demita "Guvernul-Traian Boc". Langa masuta de plastic, pe un panou, sunt scrise 10 motive pentru demiterea Executivului.

Nu ratati ocazia de a abandona companiile energetice integrate

Infiintarea companiilor integrate a fost inca o data amanata, de data aceasta ca urmare a unor contestatii din partea sindicatelor si actionarilor la Fondul Proprietatea. Dar oponentii ideii sunt mult mai multi, cu argumente atat tehnice, cat si economice, desi vocea lor nu s-a mai auzit in ultima vreme. De-a lungul timpului si-au mai exprimat ingrijorarea si Comisia Europeana, Banca Mondiala, consultanti din mediul privat, investitorii privati si diversi specialisti. Pentru a intelege de ce aceasta amanare e o veste buna (desi una si mai buna ar fi abandonarea totala a ideii), sa ne amintim cateva argumente pentru care infiintarea celor doua companii ar avea consecinte catastrofale pentru sectorul energetic romanesc. Inainte de aceasta, sa vedem insa cum stau lucrurile azi.

Ce impozite ar plati manelistii in Germania

Cu trei milioane de CD-uri vandute pe vremea cand canta cu formatia pop Bro`Sis, e greu de crezut ca Indira Weis a ajuns la mana Oficiului Fiscal german, pentru impozite neplatite. Si totusi, 15.000 de euro ar datora ea Finanzamt-ului, care i-ar fi emis in primavara acestui an chiar un ordin de sechestru, din informatiile Bild.de. Daca ar canta in Germania, nici manelistii romani n-ar duce-o mai bine ca Indira, careia un inspector fiscal i-ar fi sugerat, daca n-are bani, „sa se dezbrace pentru Playboy, sau sa danseze la bara“ si sa-si achite datoriile.

Lectia curvei de pe Calea Victoriei

Roscovanul isi trase sacoul de pe scaun si, alaturi de prietenul sau la fel de robust si indesat, iesi din barul cochet aflat aproape de Athenee Palace. De peste drum, imbracata intr-un trening mulat, ea il urmarea hulpava deja de cateva minute bune. Traversa fugind Calea Victoriei si parul negru, strans intr-o coada mare, se scutura violent cand trupul i se ciocni de cel al roscovanului. „Suit garl?”. Roscovanul o cantari vreme de trei clipiri: „No, no, get lost!” Bratele ei se agatara de bratul britanicului, care continua sa inainteze: „Don’t you hear? Go! Go!” Ea incepu sa-i mangaie bicepsul si incerca o gluma: „Uai?Zis iz frii cantri.” In secunda urmatoare, bicepsul pe care tocmai il mangaia ii zdrobi mijlocul buzelor si coada mare si neagra o porni vertiginos spre pamant. Trosnetul impactului dintre teasta ei si cimentul trotuarului fu acoperit de zgomotul masinilor care curgeau, ora de varf, pe Calea Victoriei.

Surse: Fraudele bancare au la baza vulnerabilitatea factorului uman. In timpul crizei din 2000, seful BCR a adus un avion plin ochi cu dolari din Elvetia

"Cata vreme calitatea factorului uman angajat in banci lasa de dorit, asemenea fraude bancare pot sa apara oricand. Din pacate, impactul lor psihologic este foarte mare si e extrem de dificil sa refaci imaginea patata a unei banci. Oamenii intra in panica, se duc toti deodata sa isi retraga banii, iar institutia de credit evident ca risca sa nu poata face fata cererilor masive de desfiintare a depozitelor. In timpul crizei din 2000, ca sa faca fata panicii din randul deponentilor, presedintele BCR de atunci a adus din Elvetia un avion plin ochi cu dolari si s-a asigurat cu numerar in lei de la BNR pentru a onora retragerile", au explicat pentru HotNews.ro surse din sistemul bancar.

VIDEO Cronica de film: "The Expendables" - exaltati sau expirati?

Pare banc, dar e real: Jean-Claude Van Damme a refuzat rolul din "The Expendables" pe motiv ca n-are destula substanta. Pana cand JCVD va primi rolul de Oscar pe care il asteapta, ne multumim sa-i urmarim fostii colegi din filmele de actiune intr-o pelicula gandita ca un best of, dar care e din pacate involuntar comica. E ceva trist in "The Expendables" pentru ca ai senzatia ca intri in intimitatea interpretilor. E ca si cum ai avea acces la mintea lor si le-ai putea vedea fantasmele sau propria imagine de sine. Realitatea e altfel. Stallone are figura atat de intinsa de liftinguri incat de-abia mai poate zambi. (In schimb, are inca suflu pentru cascadorii).