Numarul 2 din reteaua al Qaeda indeamna Turcia sa rupa relatiile cu Israelul. Intr-un mesaj online postat duminica, numarul 2 al retelei al Qaeda, Ayman al Zawahiri, a indemnat poporul turc sa puna presiune pe propriul guvern pentru ruperea relatiilor cu Israelul si retragerea trupelor turce din Afganistan, scrie Reuters. Inregistrarea audio, a carei autenticitate nu a putut fi verificata, apare in mijlocul unei perioade de relatii tensionate intre Israel si Turcia, in special dupa ce incidentul flotilei ce se indrepta spre Gaza. "Poporul turc ar trebui sa isi determine conducatorii sa nu recunoasca legitimitatea celor care au jefuit Palestina", a afirmat Zawahiri in postarea intitulata "Mesaj catre poporul turc", adaugand ca "turcii trebuie sa opreasca ajutorul dat cruciatilor in uciderea musulmanilor din Afgansitan".

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Fostul mare fotbalist George Weah a format o alianta in opozitia politica din Liberia. Fostul fotbalist George Weah si-a unit duminica formatiunea cu alte trei partide de opozitie in incercarea de inlatura de la putere partidul actualului presedinte al Liberiei Ellen Johnson Sirleaf cu prilejul alegerilor din 2011, scrie AFP. Congresul pentru Schimbare Democratica, condus de Weah, si-a unit fortele cu Partidul National Patriotic al fostului presedinte Charles Taylor si cu Partidul Democratic Progresist, cele trei frmatiuni politice anuntand acest lucru intr-o declaratie comuna. George Weah a fost invins in alegerile prezidentilae din 2005 de catre Ellen Sirleaf care a devenit astefel prima femeie sef de stat aleasa democratic in Africa.

Secretarul general al ONU a vizitat Pakistanul si a cerut intensificarea eforturilor pentru ajutorarea tarii. Secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon s-a intalnit cu presedintele Pakistanului, ambele personalitati indemnand comunitatea internationala sa isi intensifice eforturile pentru ajutorarea milioanelor de oameni afectati de inundatii. Ban Ki-moon a si-a afirmat sprijinul pentru poporul pakistanez, afirmand ca nu a mai vazut niciodata un asemenea dezastru. Inundatiile din Pakistan au distrus mii de sate si orase, afectand aproximativ 20 de milioane de oameni, 10% din populatia tarii, scrie CNN.

8 spectatori au murit in timpul unei curse off-road dupa ce un pilot a pierdut controlul masinii. Opt persoane ce asistau la o cursa off-road au murit dupa ce pilotul uneia dintre camionete a pierdut controlul volanului si a intrat direct in multimea de spectatori aflati la marginea traseului, scrie CNN. Alte patru persoane au fost transportate la spital in stare grava, cinci spectatori suferind rani usoare. Accidentul s-a petrecut in timpul unei curse de noapte pentru amatori ce se desfasura in desertul Mojave din sudul Californiei. Asociatia care s-a ocupat de organizarea evenimentului, Mojave Desert Racing, i-a indemnat pe spectatori sa pastreze o distanta de cel putin 35 de metri fata de traseu, insa conform autoritatilor, limitele acestuia nu au fost marcate corespunzator.

NATO admite ca cinci civili afgani au fost ucisi in timpul unui atac aerian. NATO a recunoscut duminica faptul ca cinci civili afgani au murit in timpul unui atac aerian al fortelor aliate, menit sa ofere sprijin in respingerea unei ofensive talibane din sudul tarii. Incidentul s-a petrecut joi in districtul Lashkar Gah al provinciei Helmand, cand mambrii ISAF aflati in focul insurgentilor au cerut "sprijin aerian". Conform NATO, se pare ca mai multi civili se aflau in cladirea luate drept tinta in ofensiva, scrie AFP.