Oamenii domnului Dan pregatesc Revolutia. Muncitori cu picamere sparg trotuarul de la Piata Romana de saptamani bune. Insa marile constructii, de stat chiar, au loc cativa metri mai incolo, unde Tudorel Alexandru strange membri-fondatori pentru Partidul Poporului, cu care Dan Diaconescu vrea sa recladeasca Romania. Parea o gluma cand Dan Diaconescu anunta temeliile Partidului Poporului, cu cateva luni in urma. Sa ne amintim secventele: un om incaruntit, dar tanar, cu catuse la maini, ciudat asortate cu un zambet smecheresc, de om atotstiutor, promite o noua Romanie. Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Hotnews

Care este motivul real al plecarii lui Robert Turcescu de la Realitatea. Dupa sapte ani petrecuti la postul de televiziune patronat de Sorin Ovidiu Vintu, jurnalistul Robert Turcescu si-a anuntat, public, demisia. Oficial, decizia ziaristului care a moderat anul trecut "finala prezidentiala" dintre Traian Basescu si Mircea Geoana a fost pusa pe seama nevoii de schimbare. "Nu are legatura cu nici un fel de scandal sau cu vreo stare de frustrare. Este un moment in care simt nevoia sa fac si un altfel de pas", si-a motivat Turcescu decizia, intr-un interviu acordat pentru EVZ.

Factura la intretinere se va dubla. Care este solutia? Autoritatile nu vor mai subventiona pretul gigacaloriei, astfel ca valoarea facturii la intretinere ar putea creste cu 100% in aceasta iarna. Producatorii de centrale termice de apartament se asteapta ca cererea sa creasca substantial anul acesta. In 2009, au fost comercializate in Romania circa 100.000 de central termice, iar producatorii se asteapta ca numarul acestora sa ajunga la 150.000 in 2010. Numai in primele 7 luni ale anului, s-au vandut 65.000 de unitati. Integral in EVZ.

Scandal de spionaj pe axa Bucuresti-Moscova. Cod rosu la Ambasada Romaniei de la Moscova: un diplomat de rang inalt, retinut de serviciile secrete ruse pentru spionaj militar si eliberat ulterior, luni seara, a fost declarat persona nongrata si trebuie sa paraseasca Rusia in 48 de ore. Diplomatul Gabriel Grecu, secretar I in cadrul Ambasadei Romaniei la Moscova, a fost retinut ieri de autoritatile ruse sub acuzatia de spionaj. Potrivit RIA Novosti, care citeaza un comunicat al FSB (serviciul secret rus, fostul KGB), "asupra spionului au fost gasite obiecte specifice activitatii de spionaj, care confirma in totalitate activitatea ostila impotriva Federatiei Ruse". Integral in Romania Libera

Jaful de la Dragonul Rosu: 600 milioane de dolari. Procurorii DIICOT au suspiciuni ca o singura retea de crima organizata, cu ramificatii in Asia si Europa de Est, a scos din Romania sute de milioane dolari numai in ultimii patru ani. Mai multi cetateni chinezi, vietnamezi si romani sunt suspectati de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) ca au scos ilegal din Romania si au spalat aproximativ 600 milioane de dolari. In acest caz, anchetatorii verifica in prezent activitatea a inca 15 firme de care se leaga si numele personajelor care la inceputul acestui an, pe 18 februarie, au fost arestate de Tribunalul Bucuresti la propunerea procurorilor DIICOT. Alti sapte au fost anchetati in stare de libertate. Societatile se ocupau cu importul prin vama Constanta de diferite produse din China care erau ulterior comercializate in complexul Dragonul Rosu. Integral in Romania Libera.

Ministrul Muncii, despre plecarea medicilor: "Fac rost de bani si se intorc acasa si cu know-how-ul imbogatit". In ultimii trei ani, 8.331 de medici si-au scos de la minister certificatele de conformitate, acte necesare pentru a-si practica profesia in strainatate. Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca nu este ingrijorat de migrarea cadrelor medicale, pentru ca acestia se intorc in tara cu bani si cu experienta acumulata in sisteme dezvoltate din alte state. Acesta a adaugat ca medicii pleaca doar "in mica proportie, deocamdata". Integral in Gandul.

Cum se capuseaza banii publici prin afaceri miniere. Ziarul "Puterea" a dezvaluit in editia de ieri faptul ca ministerul condus de Adriean Videanu a atribuit un contract in valoare de 35 de milioane de euro firmei la care institutia este unic actionar si administrator, Conversmin SA. Societatea este singura care a participat la aceasta licitatie, atribuita de fapt direct, in baza dreptului de exclusivitate pe care il are pentru acest gen de activitati. Numai ca acest contract poate fi subcontractat, asa cum rezulta chiar din anuntul de atribuire al contractului, publicat pe site-ul SEAP. Ei bine, in ultimele 30 de zile, firma in cauza a organizat la randul ei licitatii prin care a atribuit, sectorial, contracte de lucrari pentru care ea insasi le-a contractat de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Numai pentru atribuirea a 25 de contracte, Conversmin SA pune la bataie suma de 13.363.512,94 lei fara TVA. Integral in Puterea.

Cat cheltuieste statul cu violatorii si cu criminalii. Detinutii ajunsi dupa gratii pentru infractiuni cu violenta refuza, de obicei, munca in penitenciar. Penitenciarele romanesti gazduiesc, in prezent, 28.192 de detinuti, pentru intretinerea carora statul trebuie sa cheltuiasca lunar aproximativ 16,5 milioane de euro. Din totalul detinutilor doar 6.491 muncesc, iar remunerati sunt numai 2.151, restul prestand munci in folosul comunitatii sau legate de intretinerea penitenciarelor in care sunt incarcerati. Cei renumerati obtin salariul minim pe economie, iar 40% din bani le revin detinutilor. Integral in Adevarul.