Guvernatorul New Yorkului David Paterson planuieste sa aduca in discutie relocarea centrului cultural musulman si a moscheei intr-un spatiu mai indepartat de "punctul 0" al atacului de la 11 Septembrie. Purtatoarea sa de cuvant Maggie McKeon a declarat ca discutia oficiala intre guvernator, imam si dezvoltator nu a avut loc dar ca este programata in viitorul apropiat, anunta Reuters.

Actualul proiect al centrului cultural se afla in imediata apropiere a locului unde s-au prabusit turnurile gemene si a starnit o dezbatere nationala.

Reprezentantii autoritatilor din New York spun ca mutarea este cea mai buna solutie inclusiv pentru musulmani care ar avea astfel posibilitatea sa demonstreze ca nu doresc construirea unei moschei pe locul atentatelor de la 11 Septembrie ci ca doresc un spatiu de constructie si unul cultural. Ansambulul musulman numit Cordoba House include cladiri, moscheea, o sala de auditii, o piscina si sali de conferinte.

Presedintele Obama a declarat vineri ca sustine dreptul musulmanilor de construi pe respectivul loc. Sambata, presedintele a declarat insa ca se refera la libertatea religioasa nu si la locatia exacta a viitoarei moschei.