Afganistanul, alaturi de alte state africane sunt cele mai expuse riscului de a avea o " pana de alimente", potrivit unui studiu realizat de o organizatie care lucreaza indeaproape cu Organizatia Natiunilor Unite, informeaza CNN. Afganistanul este considerat a fi statul cel mai vulnerabil in ceea ce priveste aprovizionarea cu alimente, potrivit studiului realizat de Maplecroft, o agentie britanica de cercetare. Dupa Afganistan, natiunile africane ocupa urmatoarele noua pozitii in topul intocmit de britanici. Urmatoarele tari in prag de foamete sunt considerate a fi Republica Democrata Congo, Burundi, Eritreea, Sudan, Etiopia, Angola, Liberia, Ciad si Zimbabwe.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Autoritatile din Mexico City vor putea amenda magazinele care dau pungi de plastic gratuite clientilor lor. In viitor, magazine in capitala mexicana va avea o taxa pentru pungi, care trebuie sa fie, de asemenea, biodegradabile, informeaza BBC. Proprietarii de puncte comerciale vor primi amenzi in valoare de pana la 90,000 dolari sau vor fi retinuti pentru 36 de ore, daca nu respecta noua legislatie. Un oficial local a declarat ca legea face parte din "Planul Verde" al orasului si are scopul de a creste gradul de constientizare a populatiei in privinta problemelor de mediu. Se estimeaza ca oamenii din Mexico City utilizeaza, in prezent peste 20 milioane de pungi de plastic pe zi.

Israelul si palestinienii vor relua discutiile directe de pace la inceputul lunii septembrie, cu scopul de a ajunge la un acord in termen de un an pentru a crea un stat independent palestinian, au anuntat oficialii americani, vineri, informeaza Fox News. Cele doua parti vor "relansa negocierilor directe pentru a rezolva toate problemele, care credem pot fi finalizate în termen de un an", a anuntat Hillary Clinton in cadrul unei conferinte sustinute la Departamentul de Stat.. Clinton a facut referire la probleme de securitate ale Israel, frontierele unui viitor stat palestinian, viitorul refugiatilor palestinieni si soarta Ierusalimului, pe care ambele parti o vor drept capitala.

58 de balene pilot au esuat pe o plaja din Noua Zeelanda, numai 15 dintre acestea fiind gasite de catre autoritati in viata, informeaza CNN. Balenele au esuat cel mai probabil, pe timpul noptii, a declarat Carolyn Smith, reprezentant al Departamentului de Conservare din Kaitaia, Noua Zeelanda, motiv pentru care multe dintre ele au murit inainte de a fi descoperite. "Scopul nostru acum este sa incercam relansarea la apa a supravietuitorilor", a declarat Smith. Balenele "trebuie tinute in apa timp de cel putin o jumatate de ora pentru a le permite sa se reorienteze, inainte de a fi relocate", au declarat surse din cadrul Departamentului de Conservare.

Ministrul iranian al Apararii, Ahmad Vahidi sustine ca fortele militare au testat cu succes o racheta bazata pe combustibil lichid, care beneficiaza de sisteme de ghidare imbunatatite pentru tintele la sol, informeaza FoxNews. El nu a dat informatii cu privire la circumstantele in care testul a fost efectuat. Declaratia ministrului iranian a venit la o zi inainte de startul operatiunilor la o centrala nucleara din sudul Iranului. Actiunea fortelor iraniene ar putea creste temerile occidentale cu privire la un alt avans referitor la arsenalul de rachete al Iranului, care deja pot viza Israelul si alte parti ale regiunii.

Anuntul guvernului francez, de a incepe expulzarea tiganilor care traiesc in tabere ilegale pe teritoriul sau a starnit numeroase reactii din partea presei internationale. BBC scrie ca planul controversat al Frantei a venit dupa violentele de la Grenoble, insa romii nu au fost implicati in toate probleme. Cu toate acestea, guvernul sustine ca taberele lor au reprezentat surse de "trafic ilegal" si "exploatare a copiilor pentru cersit, prostitutiei si crime". Expulzarile din Franta vin pe fondul preocuparilor franceze care privesc modul de gestiune a populatiilor mobile care s-au extins in Uniunea Europeana, noteaza Wall Street Journal.