Administratia spitalelor: "Chiar daca erau detectoare de fum, soarta bebelusilor a fost aceeasi". De ce alte spitale au, iar la Giulesti nu sunt. Directorul Administratiei Spitalelor din cadrul Primariei Capitalei, Marius Savu, a declarat pentru Gandul ca incubatoarele erau dotate cu senzori de fum si au semnalizat incendiu, dar nu a fost nimeni langa ele sa vada. "Chiar daca maternitatea Giulesti ar fi fost dotata cu detectoare de fum, bebelusii tot nu ar fi putut fi salvati la timp. Detectoarele de fum nu ar fi schimbat situatia", sustine Marius Savu. Printre spitalele care beneficiaza de detectoare de fum, in Capitala, se numara Spitalul Malaxa, Spitalul de Obstetrica-Ginecologie "Filantropia", Spitalul Foisor, Spitalul Coltea, Spitalul Universitar si Spitalul Floreasca, scrie Gandul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Bucurestiul si Parisul au manelizat problema romilor. Departe de a-si uni eforturile pentru solutionarea problemei integrarii romilor, oficialii francezi si cei romani se dueleaza in declaratii, pe masura ce controversa ia amploare. Decizia de expulzare a romilor din Franta a intetit razboiul declaratiilor dintre Paris si Bucuresti, intr-o incercare comuna de a masca responsabilitatea pe care fiecare dintre cele doua parti o are intr-o problema care a depasit deja granitele ambelor tari, antrenand critici, dar si aprecieri, din diferite parti ale continentului, scrie EVZ.

Salariu-variabil. Ce le pregateste guvernul in secret bugetarilor. In urma discutiilor dintre sindicatele bugetare si reprezentantii Guvernului, care au avut loc vineri, la orele pranzului, niciuna dintre parti nu a putut trage vreo concluzie. Oficialii guvernamentali doar au prezentat sindicalistilor cateva scenarii privind situatia salariilor bugetarilor in anii viitori."Nu au fost concluzii. Doar afirmatii. Au fost doua mari puncte de discutie: faptul ca Guvernul vrea sa faca o noua lege- cadru a salarizarii unitare in sistemul bugetar si ca se doreste renuntarea la principiul conform caruia salariile nu vor fi afectate de aceasta lege", a declarat pentru Gandul Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, scrie Gandul.

Ce se ascunde in spatele expulzarii romilor. Repatrierea romilor din Franta nu este o masura straina de calculul politic al presedintelui francez Nicolas Sarkozy. Acesta incearca sa distraga atentia publicului de la acuzatiile de coruptie care vizeaza propria administratie, scrie presa britanica. Potrivit cotidianului britanic The Indepedent, chiar daca guvernul francez a invocat in favoarea expulzarii faptul ca taberele de romi au devenit un focar al traficului de persoane, al prostitutiei si al infractionalitatii, criticii au detectat in spatele acestor masuri incercarea presedintelui Sarkozy de a distrage atentia publicului de la problemele cu care se confrunta conducerea sa. Daca acest lucru este adevarat, atunci nu ar fi nimic nou sub soare, crede The Independent, citat de Agerpres. Imigrantii ajung adesea sa fie considerati tapi ispasitori, mai ales in perioadele de stres economic, scrie Romania Libera

Munca la studenti: a schimbat 13 joburi la numai 23 de ani. Alex Spiridon munceste de la 13 ani. A lucrat in constructii, in vanzari, a carat saci. Acum e student si a dat faliment cu prima sa firma. Dar nu renunta, avandu-l ca model pe Ogilvy. La inceput au fost oameni obisnuiti. Au vandut din usa in usa, au gatit prin restaurante, au schimbat zeci de joburi. Drumul de la zero la bogatie si celebritate este povestea clasica a succesului model. I s-a intamplat lui David Ogilvy, celebrul publicitar. Insasi povestea vietii sale - "Confesiunile unui om de publicitate", a devenit bestseller international, scrie EVZ.

Bebelusii arsi la Maternitatea Giulesti ajung in manualele de medicina. Echipa de medici de la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti se lupta sa-i salveze pe cei sase nou-nascuti ramasi in viata dupa dezastrul care a avut loc la Maternitatea Giulesti. Pentru ca nu mai exista cazuri de o asemenea gravitate, imaginile cu nou-nascutii arsi la Maternitatea Giulesti vor deveni cazuri de studiu in medicina internationala. Cinci nou-nascuti au murit si alti sase sunt spitalizati cu arsuri grave dupa ce, luni seara, un incendiu a cuprins camera de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti. Imediat dupa ce pompierii au stins focul s-a constatat moartea a trei nou-nascuti, scrie Adevarul.

Care sunt noile reguli de tinuta in armata. Pe 15 august 2010, a intrat in vigoare ordinul nr. S.M.G.87 pentru aplicarea unor masuri privind intarirea ordinii si disciplinei militare, semnat de amiralul Gheorghe Marin, seful Statului Major General. Potrivit saptamanalului ziuaveche.ro, citat de realitatea.net, acesta cuprinde regulile referitoare la portul uniformei, ingrijirea fetei, a coafurii, frizurii si a portului articolelor de podoaba, scrie Romania Libera.

Dan Enescu despre israelienii care au venit sa vada copiii arsi: Nimeni nu stie cine i-a chemat. Miercuri dimineata a ajuns la Bucuresti o echipa de zece medici din Israel, cu scopul de a ajuta echipa de la "Grigore Alexandrescu" in cazul bebelusilor arsi. Nimeni nu stie cine i-a chemat, nimeni nu stie care a fost utilitatea acestui "comando" de peste hotare.Oamenii au venit, s-au uitat si au plecat. "Eu nu stiu nici cum ii cheama pe medicii astia. Ne-am trezit cu ei aici. Ganditi-va cum ar fi sa ajungeti intr-o zi la serviciu si sa gasiti in biroul dumneavoastra zece oameni stransi gramada", scrie Adevarul

Gigi Becali pazea robinetii la Revolutie. "Adevarul" va prezinta portretul celor mai controversati oameni din fotbalul romanesc. Astazi: Gigi Becali. Patronul Stelei s-a nascut la Zagna, in judetul Braila, la 25 iunie 1958. Localitatea nu mai exista astazi, ea fiind creata special de comunisti pentru deportatii din Baragan. Familia Becali a fost prigonita intrucat tatal si unchii lui Gigi erau acuzati ca ar fi fost simpatizanti ai Miscarii Legionare. Actualul finantator al ros-albastrilor a copilarit insa in Pipera, acolo unde tatal sau, Tase, avea sute de oi, scrie Adevarul.

Salvarea care vine fara girofar. Nu-i vede nimeni la televizor, dar sunt cei care incearca sa salveze vietile celor care aleg sa moara pe sine. Sting incendii, culeg si recupereaza ce pierd oamenii de pe peron. Au pregatire de pompieri, de salvatori de mina, instruire de "prim ajutor", sunt pregatiti sa intervina 24 din 24, in caz de cutremure sau calamitati - pentru actiuni de tip "search and rescue" ( n.r. - cautare si salvare) -, se deplaseaza, la suprafata, cu autospeciale ca acelea ale SMURD si, cu toate astea, nu-i vezi la stiri. Se pricep la descarcerari, salveaza vieti, recupereaza bunuri, cara cadavre - sau ramasitele celor decedati, dupa caz -, dar nu sunt niciodata in fata camerelor de luat vederi, scrie EVZ.