Sapte militanti islamici ucisi in Yemen. Trupele yemenite au ucis duminica sapte militanti, la o zi dupa ce sapte presupusi luptatori al Qaeda au fost impuscati in urma unei serii de atacuri din sudul tarii, conform oficialilor. Cei sapte au fost ucisi in orasul Landar, aceeasi localitate unde, sambata, luptatorii al Qaeda s-au confruntat cu fortele guvernamentale, scrie Reuters. Mass-media de stat condamnat al Qaeda pentru luptele sangeroase, acuzand si separatistii care cauzeaza revolte in sudul tarii. Gruparea al Qaeda a afirmat pe site-urile islamiste ca atacurile sale asupra guvernului yemenit sunt cauzate de colaborarea militara dintre Yemen si Statele Unite.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Coreea de Nord solicita scuze si compensatii din partea Japoniei pentru colonizare. Coreea de Nord i-a cerut Japoniei sa isi ceara scuze si sa plateasca daune pentru colonizarea peninsulei coreene pentru mai bine de trei decenii la inceputul secolului al XX-lea, dupa ce autoritatile de la Tokyo si-au cerut din nou scuze fata de Seul la inceputul aceste luni, scrie CNN. "Imperialistii japonezi au impus cel mai dur regim colonial din istorie asupra Coreei. Japonia ar trebui sa isi ceara scuze sincere si sa despagubeasca natiunea coreeana pentru crimele sale impotriva umanitatii", a declarat un purtator de cuvant al Comitetului Central al Frontului Democratic pentru Reunificarea Coreei, citat ce o agentie de stat. Japonia si-a cerut in mai multe randuri scuze din partea Coreei de Sud, ultima data pe 10 august, cu prilejul aniversarii a 100 de ani de la anexarea peninsulei.

700 de persoane evacuate de pe o plaja din Ibiza din cauza unui incendiu. Cel putin 700 de persoane au fost evacuate de pe o plaja din insula spaniola Ibiza in urma unui incendiu care a parjolit 20 de hectare de teren. Conform unui reportaj televizat, nu s-au inregistrat victime. "Flacarile au blocat cel putin 700 de oameni in golful Benirras, salvatorii fiind nevoiti sa intervina atat prin mijloace terestre cat si pe mare", informeaza televiziunea publica TVE, citata de AFP. Incendiul a afectat si o parcare, unde aproximativ 20 de masini au luat foc, iar pentru stingerea incendiului a fost necesara si interventia pompierilor din Maiorca.

Supravietuitorii inundatiilor in Pakistan se confrunta cu amenintarea epidemiilor. Bolile contagioase au devenit cel mai mare pericol pentru cei aproximativ un milion de pakistanezi care au supravietuit recentelor inundatii majore. Conform unui anunt facut duminica de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), pana acum s-au inregistrat 204.000 cazuri de diaree acuta si mai mult de 263.300 de cazuri de coli de piele, in timp ce peste 204.600 de pakistanezi sufera de infectii respiratorii acute. Totodata, in zona se mai afla mii de persoane suspecte de malarie, scrie CNN. Premierul pakistanez, Yousaf Raza Gilani, a convocat o intalnire a responsabililor de varf din sistemul sanitar, alaturi de alti oficiali locali si internationali, pentru a discuta situatia de urgenta din domeniul sanatatii.

Cadavre decapitate si mutilate, agatate sub un pod in Mexic. Patru cadavre decapitate si mutilate au fost descoperite sub un pod dintr-o zona de vacanta din afara capitalei mexicane duminica, in cea mai recenta atrocitate comisa in razboiul drogurilor care a cuprins tara. Cadavrele erau spanzurate de picioare sub un pod din zona Cuevarnaca, situata la aproximativ o ora de Mexico City, unde multe persoane importante din Mexic detin case. Organele genitale, capetele si degetele aratatoare ale victimelor au fost taiate, conform unei declaratii oficiale a procurorului general din statul Morelos, care include Cuevarnaca. Capetele si organele genitale au fost descoperite in apropiere, alaturi de avertismentul scris "Asa vor poti toti cei care il ajuta pe tradatorul Edgar Valdes". Mesajul face referire la un cap al mafiei drogurilor si este semnat cu initialele Cartelului Pacificului de Sud, o grupare relativ noua care a revendicat crimele, scrie Reuters.

Minerii din Chile blocati in subteran sunt in viata dupa 17 zile. Presedintele chilian a anuntat ca toti cei 33 de mineri blocati la aproximativ 700 de metri adancime in subteran sunt in viata, insa inginerii avertizeaza ca aducerea acestora la suprafata ar putea dura chiar mai multe luni, scrie AFP. Minerii au reusit sa trimita un bilet printr-un put, anuntand familiile si echipele de salvare ca sunt cu totii in viata, aflandu-se intr-un adapost de urgenta. Presedintele Sebastian Pinera a citit mesajul cu voce tare in fata reporterilor, dar echipele de ingineri care se ocupa de scoaterea minerilor la suprafata au avertizat ca sapaturile ar putea dura cel putin patru luni, prioritatea imediata fiind trimiterea alimentelor si a unor dispozitive de comunicare catre cei blocati in subteran.