Presedintele Barack Obama va vizita Ierusalimul, in lunile urmatoare pentru a insista in privinta unui acord de pace in Orientul Mijlociu, care ar trebui sa fie semnat in acest an si pus in aplicare in termen de un deceniu, potrivit unui raport de la Casa Alba, informeaza Daily Telegraph. Planul de pace al presedintelui SUA solicita Israelului si Autoritatii Palestiniane sa aiba o serie de intalniri constante in anul care vine. Obama, care a pus pacea din Orientul Mijlociu ca unul dintre scopurile de top ale politicii externe atunci cand si-a inceput mandatul in 2009, va face prima sa vizita Israelului si Cisiordaniei pentru a convinge ambele parti sa accepte concesii de dragul pacii.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Guvernul Pakistanului a avertizat aproximativ 500.000 de persoane din provincia sud-estului tarii, Sindh sa evacueze imediat regiunea, deoarece un nou val de inundatii se anunta, au declarat, joi oficiali guvernamentali, informeaza CNN. Locuitorii a trei orase importante - Sujawal, Mirpur Bathoro si Daro - si satele invecinate au fost indemnate sa evacueze cat mai curand zona, deoarece pentru a evita posibile inundatii.

O scoala catolica din Australia si-a cerut public scuze, dupa ce a acordat un premiu unui copil imbracat intr-un costum asemanator celor purtate de Adolf Hitler, informeaza BBC. Elevii in varsta de noua si 10 ani au participat la un concurs, in care trebuiau sa se costumeze in personalitati celebre. Profesorii au declarat castigator un baiat imbracat ca liderul nazist. Scoala din Perth, care nu a fost identificata, a fost fortata sa-si ceara scuze, dupa ce mai multi parinti au depus plangeri, apreciind costumul ca fiind ipsit de gust.

Fidel Castro sustine ca liderul al-Qaida, Osama bin Laden este agent CIA. Castro afirma ca acesta a aparut intotdeauna atunci cand fostul presedinte George W. Bush a vrut sa sperie lumea, argumentand ca documentele recent postate pe Internet o dovedesc, informeazaa Fox News."De fiecare data cand Bush a sustinut un mare discurs, starnind teama in jurul sau, bin Laden aparea cu o poveste despre ceea ce are de gand sa faca", a declarat Castro mass-mediei locale, in timpul unei intalniri cu un scriitor lituanian, cunoscut pentru promovarea teoriei conspiratiei. "Bush nu a fost lipsit niciodata de sprijinul lui bin Laden. A fost un subordonat."

Un politician din Venezuela ofera implanturi mamare drept premiu la o tombola pentru strangere de fonduri pentru campania sa electorala in vederea alegerilor parlamentare, informeaza YahooNews. "Unii ofera televizoare la tombola, insa noi ne-am decis sa oferim implanturi. Este un premiu inedit si exista deja un interes general in privinta acestuia," a declarat Gustavo Rojas, candidat al opozitiei pentru o pozitie in cadrul Adunarii Nationale.