Masina capcana ucide 20 de persoane in Pakistan langa sediul politiei. Cel putin 20 persoane au murit si peste 50 au fost ranite marti intr-un atac cu bomba care a vizat sediul politiei din orasul Kohat aflat in nord-vestul Pakistanului. Rebelii au lansat incepand de saptamana trecuta un val de atacuri insangerand finalul sarbatorii musulmane Ramadan. Intre mortii de astazi se afla sase politisti, celelalte victime fiind femei si copii. Inca nu se stie daca bomba a fost detonata intr-o masina parcata sau daca a existat un rebel sinucigas in mijlocul multimii. Cladirea ce adapostea sediul politiei a fost grav afectata, casele din vecinatate s-au prabusit sub impactul exploziei prinzand oameni sub daramaturi. Operatiunile de salvare sunt ingreunate si de oprirea curentului electric imediat dupa explozie. Talibanii care au revendicat si atacul de astazi avertizeaza ca vor urma si alte agresiuni indreptate impotriva fortelor de securitate pe care le invinovatesc pentru colaborarea cu Statele Unite in incercarea de anihilare a talibanilor. Totodata rebelii sfatuiesc populatia civila sa evite apropierea de fortele de ordine pentru a nu intra in raza viitoarelor atentate, informeaza AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Doi asteroizi vor trece pe langa Pamant la o distanta mai mica de 300.000 km. Un eveniment astronomic fara precedent va avea loc miercuri cand doi asteriozi vor trece pe langa Pamant la o distanta mai mica decat Luna. Asteroizii care au orbite proprii vor trece pe langa Pamant la o diferenta de 11 ore unul de celalalt si nu vor fi vizibili cu ochiul liber chiar daca vor deveni luminosi. Au mai existat asteriozi care au trecut la distante mici fata de planeta noastra, dar niciodata doi intr-un timp atat de scurt. Asteriodul mai mic, 2010 RF12 va trece la o distanta de 79.000 km de Pamant, iar celalalt, 2010 RX30 la 248.000 km. Distanta intre Pamant si Luna este de 384.000 km. 2010 RX30 se estimeaza ca are intre 10 si 22 de metri lungime si va putea fi vazut cu ajutorul telescopului toata noaptea de marti spre miercuri, desi potrivit specialistilor va fi dificil de detectat si urmarit pentru ca va traversa cerul rapid. Folosind o retea de telescoape amplasate pe tot cuprinsul globului, expertii NASA verifica permanent traiectoriile asteroizilor si cometelor care s-ar putea apropia prea mult de Pamant. Agentia spatiala prin programul de observare este responsabila pentru descoperirea asteriozilor cu grad de risc pentru planeta noastra, anunta Space.com.

Australia: Julia Gillard este prima femeie aleasa in functia de prim-ministru. Doi parlamentari independenti au scos Australia dintr-un blocaj politic oferind tarii prima femeie cu functia de prim ministru. Julia Gillard, care l-a inlocuit in luna iunie pe Kevin Rudd la conducerea Partidului Laburist are acum numarul de voturi necesar pentru formarea unui guvern, dar inca ii lipseste mandatul. Alegerile nationale ce au avut loc pe data de 21 august nu au dat un invingator clar, astfel ca Gillard si contracandidatul sau, conservatorul Tony Abbott, au fost nevoiti sa ceara ajutorul independentilor pentru a forma o majoritate parlamentara. Astfel ca parlamentarii Bob Katter, Rob Oakeshott si Tony Windsor au avut in mana decizia finala. Katter a ales sa il sustina pe Abbott, iar ceilalti doi au votat pentru Julia Gillard. Cei doi parlamentari care reprezinta zone rurale ale Australiei au negociat cu viitoarea sefa a guvernului adoptarea unor strategii pentru egalizarea sanselor celor din zonele rurale cu ale celor de la orase, scrie CNN.

SUA refuza trimiterea in Afganistan a soldatilor solicitati de NATO. Pentagonul a declarat marti ca Statele Unite nu accepta solicitarea NATO de a contribui cu inca 2.000 de soldati pentru frontul din Afganistan. Comandantul trupelor NATO in Afganistan a formulat aceasta solicitare cu scopul de a aduce experti care sa antreneze trupele afgane. Anul trecut aliatii NATO nu au pus la dispozitia aliantei suficienti formatori astfel incat Washingtonul a fost nevoit sa suplineasca aceasta lipsa trimitand temporar in Afganistan 850 de soldati care sa antreneze trupele afgane. Acesti soldati ar trebui sa revina in SUA in aceasta toamna, dar America nu doreste trimiterea altor militari in locul lor. Din totalul de 150.000 de soldati ai trupelor straine care se afla pe teritoriul Afganistanului, participarea Statelor Unite este de 95.000 de militari. Presedintele Barack Obama a decis ca 30.000 de soldati americani sa paraseasca Afganistanul incepand cu iulie 2011. Diverse voci au criticat insa anuntul retragerii americane din Afganistan tocmai in momentul in care fortele NATO inregistreaza un numar record de victime, informeaza Reuters.

Ucigasul lui John Lennon ramane dupa gratii. Asasinul fostului membru Beatles a primit raspuns negativ pentru a sasea oara la cererea de eliberare conditionata, desi de la momentul crimei au trecut aproape 30 ani. Mark David Chapman, astazi in varsta de 55 ani, se afla in penitenciarul corectional Attica din New York si a fost condamnat in anul 1981 la inchisoare pe viata cu posibilitata de eliberare conditionata dupa 20 de ani de detentie. Yoko Ono, vaduva lui Lennon s-a opus in mod repetat eliberarii conditionate pentru ca inca il considera pe Chapman o amenintare pentru familia ei, anunta AFP.