Fidel Castro a declarat unui ziarist american ca modelul "cubanez" nu mai functioneaza. Fostul lider cubanez a recunoscut deficientele din modelul economic comunist, introdus cu mai mult de 50 de ani in urma, informeaza CNN. "Modelul cubanez nu mai functioneaza nici pentru noi", i-a marturisit Castro jurnalistului Jeffrey Goldberg, intr-un interviu pentru revista The Atlantic.

Fidel CastroFoto: Agerpres

Succesorul lui Castro, presedintele Raul Castro a facut declaratii asemanatoare in ultimii ani. Recent, el a afirmat ca o cincime din angajatii de la stat ar putea fi concediati si ca guvernul ar trebui sa isi revizuiasca rolul sau in economia tarii.

Goldberg a spus ca declaratia lui Castro a fost un raspuns la intrebarea daca modelul cubanez mai merita sa fie exportat.

Comentariile vin pe fondul speculaţiilor ca cei doi frati Catro ar avea pareri imaprtite in ceea ce priveste problema economica a tarii si ca Fidel Castro ar putea sa nu sprijine in totalitate modificarile aduse de presedintele cubanez.

Fidel Castro l-a criticat pe presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad pentru ca da dovada de o atitudine antisemita, negand Holocaustul, potrivit jurnalistului care l-a intervievat in Havana. Fostul lider cubanez a spus ca Iranul poate promova pacea "recunoscand istoria unica a anti-semitismului si incercand sa inteleaga de ce israelienii se tem pentru viata lor".

Castro a precizat ca sanctiunile impuse Iranului de catre SUA si Israel nu vor determina statul islamic sa nu mai produca arme nucleare.