Irakul e de acord sa plateasca 400 milioane dolari tuturor cetatenilor americani care sustin ca au fost abuzati de regimul lui Saddam Hussein, informeaza FoxNews. Acordul, semnat recent de oficiali irakieni si americani, reprezinta un pas important pentru Irak si ar putea pune capat luptelor juridice, initiate de catre mai multi americani care sustin ca au fost torturati sau traumatizati de regimul lui Saddam Hussein.

Purtatorul de cuvant al ambasadei americane din Irak, David Ranz, a declarat ca "acordul care isi propune sa solutioneze cererile de despagubire a victimelor americane ale regimului lui Saddam Hussein," a fost semnat pe 2 septembrie. El nu a oferit mai multe detalii ale acordului.

Un inalt oficial al guvernului irakian a confirmat ca acordul a fost semnat si a spus ca Irakul a convenit sa plateasca aproximativ 400 milioane dolari. El a spus ca banii vor fi acordati cetatenilor americani care au fost afectati de invazia irakiana a Kuweitului, in 1990.

Mai multi cetateni americani au intentat procese impotriva guvernului lui Saddam Hussein. Americanii au mentinut lupta lor juridica, dupa ce Saddam a fost indepartat de la putere in 2003.