Peste 30 de rebeli au fost ucisi in luptele de saptamana acesta din Afganistan, inainte de alegerile parlamentare pe care talibanii incearca sa le compromita. In randul fortelor NATO si a celor afgane nu s-au inregistrat victime, informeaza Fox News.

Marti a avut loc si un atentat cu bomba in vestul provinciei Herat dupa un concert al starului rock afgan Farhad Darya. Bomba atasata unui motociclete a fost detonata intr-o parcare prin care ieseau miile de participanti la concert. In acest atac au fost ranite 13 persoane.

Tensiunea creste pe masura ce se apropie data de 18 septembrie, ziua alegerilor. Talibanii au anuntat ca vor ataca sectiile de votare si avertizeaza populatia incercand sa o determine sa nu ia parte la ceea ce ei numesc "votul rusinii".

NATO a declarat ca 3 rebeli au fost ucisi in Wardak, la vest de capitala Kabul. Cei trei improvizau dispozitive cu bomba, iar ucidearea lor duce la o diminuare a atacurilor asteptate din partea talibanilor in preajma si in timpul alegerilor.

Rebelii doresc sa elimine guvernul pro occidental si sa alunge trupele straine din Afganistan.