Yemenul a lansat o ofensiva pe scara larga impotriva al Qaeda. Yemenul a lansat o ofensiva de amploare impotriva fortelor al Qaeda din sud-vestul tarii, conform unei declaratii a unui oficial guvernamental. Guvernul yemenit a trimis soldati sustinuti de artilerie si aviatie cu scopul de a inconjura o zona muntoasa, scrie CNN. Potrivit aceluiasi oficial, care a solicitat sa ramana anonim, ofensiva a fost ordonata ca replica la atacul de saptamana trecuta al organizatiei asupra unei conducte de gaz lichefiat, considerata esentiala pentru supravietuirea regiunii. In acest an, autoritatile yemenite s-au confruntat tot mai des cu ramura al Qaeda din peninsula Arabia, denumita AQAP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Ahmadinejad invinuieste capitalismul pentru problemele mondiale. In cadrul unei sesiuni ONU pe tema saraciei globale, presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat marti ca invinuieste capitalismul pentru problemele mondiale. "Capitalismul liberal bazat pe concurenta si corporatiile multinationale au cauzat suferinta unui numar urias de barbati, femei si copii in foarte multe tari", a declarat liderul de la Teheran in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite, scrie CNN. Presedintele iranian si-a afirmat convingerea ca "in noul mileniu, trebuie ca omenirea sa se intoarca la divinitate, la natura sa adevarata si la sisteme de guvernare corecte si echitabile". In cadrul ultimelor conferinte, cuvintele puternice folosite de Ahmadinejad la adresa Israelului au determinat iesirea din sala a mai multor lideri, insa comentariile de marti ale conducatorului republicii islamice au fost facute pe un ton relativ temperat.

Presedintele Bancii Vaticanului va fi anchetat pentru spalare de bani. Primii doi oficiali ai Bancii Vaticanului vor fi anchetati pentru acuzatia de spalare de bani. Politia a inghetat deja aproximativ 23 de milioane de euro din fondurile bancii, conform surselor judiciare italiene, scrie Reuters. Vaticanul a confirmat actiunea intreprinsa de magistratii din Roma intr-o declaratie prin care isi exprima "uimirea" fata de situatie, insa si sustinerea pentru cei doi conducatori ai bancii. Presedintele Ettore Gotti Tedeschi, in varsta de 65 de ani, conduce banca de un an si este un consilier apropiat al ministrului italian al economiei, Giulio Tremonti.

Casa Alba se declara dezamagita de esecul initiativei de a primi homosexuali in armata. Casa Alba s-a declarat marti dezamagita de faptul ca legislativul american a blocat initiativa ridicarii interdictiei pentru inrolarea homosexualilor declarati in armata, insa a adaugat ca va continua sa sustina masura, scrie AFP. Administratia Obama si-a exprimat dezamagirea pentru nereusita democratilor de a aduna suficiente voturi impotriva opozitiei republicane fata de masura "Don't Ask Don't Tell", conform purtatorului de cuvant Robert Gibbs.

Autoritatile chiliene spera sa ii salveze pe minerii blocati in subteran inainte de termenul planificat. Echipele de salvare ar putea sa-i aduca la suprafata pe cei 33 de mineri blocati intr-o mina din Chile cu cateva saptamani inaintea termenului estimat initial. Cele trei foreze folosite functioneaza in permanenta, iar progresul facut le da sperante autoritatilor ca operatiunea s-ar putea incheia in luna octombrie si nu in noiembre, cum se estima initial. Cei 33 de mineri chilieni sunt blocati in subteran de 47 de zile, scrie Reuters.