Mexic: O alunecare de pamant a ingropat 300 de case. O alunecare de pamant in nordul Mexicului a ingropat aproximativ 300 de case marti dimineata, autoritatile temandu-se ca sute de persoane, care dormeau in momentul tragediei, ar putea sa-si fi pierdut viata, anunta Reuters. Ploile masive din muntii statului Oaxaca au dizlocat pamantul din jurul satului Santa Maria Tlahuitoltepec, in care traiesc aproximativ 9.000 de oameni, situat la patru ore de mers cu masina de capitala statului. Autoritatile au afirmat ca echipele de salvare se confrunta cu dificultati in incercarea de a ajunge la locul tragediei, din cauza conditiilor meteorologice foarte nefavorabile. Guvernatorul statului Oaxaca, Ulises Ruiz, a afirmat la o televiziune locala ca se crede ca 500 - 600 de oameni au fost ucisi, raniti sau ingropati de alunecarea de teren. "Ploua foarte mult si ni s-a spus ca o zona de circa 200 latime" s-a prabusit, a spus el.​

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Increderea americanilor in economie, la cel mai scazut nivel in ultimele sase luni. Increderea consumatorilor americani a inregistrat cel mai mare declin in ultimele sase luni, a dezvaluit un studiu realizat in luna septembrie a acestiu an. Principala temere a acestora o reprezinta puterea de recuperare economica. Datele recente dau un semnal asupra economiei, indicand o rata somajului de 9,6%, iar accesul la credite este in continuare restrictiv. In aceste conditii economice, increderea in randul consumatorilor continua sa ramana scazuta. Acest declin va reprezenta un motiv puternic pentru a creste stimulii economici la sfarsitul anului, a declarat Kathy Lien, director de cercetare monetara GFT, din New York. Rezerva federala a declarat saptamana trecuta ca a fost pregatita sa suplineasca golurile din economie, daca este necesar, pentru a stimula recuperarea deficitului bugetar si a evita deflatia. Indicele Conference Board a aratat o scadere a consumului la 48,5% in septembrie, fata de luna august, cand se afla la 53,2%. Motivul il reprezinta o piata a fortei de munca slabita. De asemenea, raportul a aratat ca inflatia a scazut usor, chiar cu pozitia Fed asupra economiei, relateaza Reuters.

Fostul presedinte american Jimmy Carter a fost internat. Fostul presedinte, care are o agenda publica incarcata si si-a lansat recent ce de-a 26-a carte, a fost dus la spital de paramedici direct de la aeroport, unde aterizase avionul in care se afla. Un purtator de cuvant al aeroportului, Jacqueline Mayo, a precizat ca medicii au fost informati ca la bordul aeronavei companiei Delta se afla un barbat care se simte rau. "Paramedicii l-au identificat pe pasager ca fiind fostul presedinte american Jimmy Carter. L-au coborat din avion si l-au transferat la spital", a adaugat ea. Mayo a precizat ca nu are informatii legate de starea de sanatate a lui Jimmy Carter. Un purtator de cuvant al spitalului a spus ca nu poate confirma nicio informatie la acest moment.

Obama explica de ce este crestin. Presedintele S.U.A. Barack Obama a vorbit deschis despre apartenenta sa religioasa si s-a descris ca fiind un "crestin practicant", sustinand in acelasi timp necesitatea tolerantei religioase. Presedintele Obama, despre care sondajele arata ca majoritatea populatiei americane crede ca este musulman, a fost intrebat de unul dintre participantii la o campanie in stil New Mexico de ce este crestin. "Deoarece preceptele lui Iisus Hristos mi-au vorbit in termenii acelui stil de viata pe care imi doresc sa il traiesc - sa ii tratez pe ceilalti asa cum sunt si eu tratat de ei", a declarat Obama. "De asemenea cred ca este foarte important pentru noi ca fiinte umane sa intelegem ca Iisus Hristos a murit pentru pacatele noastre, sa intelegem faptul ca suntem pacatosi, ca suntem expusi la greseli si ca ne obtinem mantuirea numai prin harul lui Dumnezeu", a mai adaugat acesta. Presedintele Obama vorbeste foarte rar despre credinta sa, cu toate ca multi cetateni americani tin cont de criteriul convingerilor religioase atunci cand aleg sa sprijine pe cineva intr-o functie politica, informeaza Reuters.

Dezbatere: Accesul oamenilor la Arctica ar trebui restrictionat. Accesul oamenilor la Arctica ar trebui restrictionat cu scopul de a proteja ecosistemul sau fragil, a declarat un cercetator rus. "Ar trebui sa restrictionam accesul oamenilor la Arctica, indiferent daca este vorba despre turism sau de indeplinirea anumitor misiuni", a declarat Arkadiy Tishkov din partea Academiei Regale de Stiinta a Rusiei. "Arctica ar trebui sa devina un teritoriu cu un regim ecologic regulat", a adaugat acesta. Premierul rus Vladimir Putin intentioneaza sa reduca preocuparile manifestate fata de o eventuala lupta pentru Arctica si a declarat saptamana trecuta ca acordurile de parteneriat ar putea rezolva toate conflictele legate de frontierele acestei regiuni. Putin a mai declarat ca Rusia va extinde cercetarea stiintifica in Arctica. Guvernul rus intentioneaza sa amenajeze parcuri nationale si rezervatii in Arctica. Sunt de asemenea planuri legate de eliminarea deseurilor acumulate in timp in aceasta regiune, relateaza Ria Novosti.

Facebook, pe Bursa din 2012. Facebook, cea mai mare retea de socializare online este posibil sa fie listata la Bursa la sfarsitul anului 2012, a declarat un membru al consiliului de conducere. Ideea a venit din dorinta de a oferi companiilor sansa unei investitii in aceasta afacere, care a avut o crestere fulminanta. Un astfel de debut pe piata de capital de catre o companie evaluata la zeci de miliarde de dolari ar reprezenta una dintre cele bune oferte ale ultimului deceniu. Insa membrii consiliului Facebook nu doresc ca aceasta investitie sa aiba loc mai devreme de 2012. In prezent, Facebook are aproape jumatate de miliard de utilizatori si reprezinta o "tinta" pentru investitori, care urmaresc sa cumpere actiuni in cadrul acestei companii. Cifra de afaceri in anul 2009 a Facebook-ului se apropia de 800 de milioane de euro si se afla pe profit, arata un studiu facut companiei in ultimii 6 ani. La numai 26 ani, Mark Zuckerberg si co-fondatorul Facebook Dustin Moskovitz sunt miliardari. Potrivit topului celor mai bogati oameni din America publicat de Forbes, Mark Zuckerberg s-a pozitionat pe locul 35 si a inregsitrat cea mai spectaculoasa crestere a averii (245%), estimata la 6,9 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Unei laureate a premiului Nobel pentru pace i-a fost refuzata intrarea in Israel. Unei laureate a premiului Nobel pentru pace i-a fost refuzata intrarea in Israel pe motiv ca in luna iunie s-a aflat pe una dintre navele care transportau ajutoare pentru Fasia Gaza, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului de Externe israelian. Mairead Maguire a fost retinuta la aeroportul Ben Gurion dupa ce a sosit in Israel insotita de o delegatie de militante pentru apararea drepturilor femeilor din toata lumea. "Lui Mairead i-a fost refuzata intrarea in Israel in aceasta dimineata si va fi deportata in cursul acestei dupa-amiezi", a declarat Fatmeh El-Ajou, un avocat din partea Centrului Juridic pentru Drepturile Minoritatii Arabe, care o reprezinta pe Mairead Maguire. "I s-a spus ca motivul pentru care i-a fost refuzata intrarea in Israel il reprezinta faptul ca a fost prezenta pe una dintre navele care transportau ajutoare pentru Fasia Gaza, in luna iunie", a adaugat acesta. Maguire impreuna cu un alt laureat al premiului Nobel pentru Pace, Jody Williams si alaturi de fondatorii Initiativei Femeilor laureate ale Premiului Nobel, intentionau sa viziteze Israelul si Palestina pentru sapte zile. Delegatia planuia sa organizeze mai multe schimburi de experienta pentru a mediatiza activitatea femeilor care consolideaza procesul de pace. Maguire a calatorit pe nava irlandeza MV Rachel Corrie care in luna iunie transporta ajutoare pentru fasia Gaza, impotriva unei blocade navale israeliene, anunta CNN.