Teroristul de la Mumbai cere schimbarea sentintei de condamnare la moarte. Ajmal Amir Kasab, singurul atacator arestat in urma atentatului terorist ce a avut loc in anul 2008 la Mumbai, India, a depus un apel impotriva sentintei de condamnare la moarte. Kasab, in varsta de 23 ani, a fost declarat vinovat de crime in masa, atentat la siguranta statului, conspiratie criminala si activitate terorista, primind pedeapsa capitala in luna mai 2010. In anul 2008, 166 persoane au murit in atacul de la Mumbai condus de 10 teroristi. Dintre acestia 9 au fost impuscati in timpul atacului. Daca Inalta Curte din Bombay va respinge apelul, Kasab se poate adresa si Curtii Supreme Indiene. Totodata condamnatul poate solicita presedintelui statului schimbarea sentintei, scrie Ria Novosti.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Coreea de Nord anunta intarirea arsenalul nuclear. Pak Kil Yon, reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe din Coreea de Nord a declarat miercuri ca tara sa a hotarat sa isi intareasca arsenalul nuclear din cauza amenintarii Statelor Unite. Declaratia a fost facuta in cadrul adunarii generale a ONU. Pak Kil Yon a mai adaugat ca atata timp cat avioanele nucleare americane zboara in jurul apelor coreene, tara sa nu poate vorbi despre dezarmare si din contra eforturile inarmarii nucleare ar trebui sa sporeasca pentru ca America nu este un aparator al pacii. Potrivit coreenilor daca nu ar fi acoperita de arsenalul nuclaear detinut, tara lor ar fi fost de mult atacata de SUA si transformata intr-un imens camp de lupta. Coreea de Nord a semnat in anul 2005 un angajament alaturi de SUA, China, Rusia, Coreea de Sud si Japonia care avea ca scop conlucrarea in vederea eliminarii arsenalelor nucleare din peninsula coreeana. Coreea de Nord s-a retras insa din respectiva intelegere in anul 2008. Primul test nuclear a fost facut de Coreea de Nord in anul 2006 si un al doilea a avut loc anul trecut in luna mai. In ultimele zile, Coreea de Nord a captat atentia lumii si prin aparentele miscari la nivelul conducerii tari, unde fiul cel mic al conducatorului Kim Jong-Il ar fi pregatit pentru accederea la putere, anunta AFP.

Furtuna tropicala Nicole se indrepta catre Caraibe si Florida. Deasupra Cubei s-a format miercuri o puternica furtuna tropicala care va lovi cel mai probabil Florida si insulele din Caraibe. Avertizarea meteorologica vizeaza in special Insulele Cayman, cateva provincii cubaneze si nord-vestul si centrul insulelor Bahamas. Centrul furtunii este localizat in apropiere de Havana si se deplaseaza in directia nord-est. Caderi masive de precipitatii sunt asteptate in Insulele Cayman, Jamaica si Cuba unde apele ar putea creste ca debit cu peste jumatate de metru. Totodata exista si avertizare pentru inundatii si alunecari de teren. Vantul va bate cu putere de pana la 60km/ora. Nivelul apei ar putea creste si in Florida sau Bahamas cu pana la 22 cm, izolat se pot forma si tornade, informeaza CNN.

O companie din Rusia vrea sa realizeze primul hotel spatial. Compania rusa Orbital Technologies a declarat miercuri ca planuieste sa realizeze un hotel care sa fie plasat pe orbita Pamantului in anii 2015-2016. Proiectul va costa sute de milioane de dolari si va fi sustinut de investitori rusi si americani care deja au fost identificati. Partenerul Federatie Spatiale Ruse, The Space Adventurers, compania care in prezent selecteaza clientii care fac plimbari in spatiu, se pare ca va selecta si viitorii clienti ai hotelului. Pana in prezent doar cativa oameni de afaceri extrem de bogati au calatorit in spatiu insotiti de cosmonauti profesionisti. Cu toate acestea, daca proiectul hotelier se va concretiza, piata turismului spatial va creste cel mai probabil intr-un ritm alert. Sergei Kostenko, reprezentantul Orbital Technologies a declarat ca proiectul companiei sale nu se va afla in concurenta cu Statia Spatiala Internationala pentru ca scopul celor doua este diferit. Statia Spatiala deserveste activitatea stiintifica si de cercetare directionata de la nivelul guvernului, iar hotelul de pe orbita se va adresa turistilor. Hotelul va fi proiectat cu un grad de confort sporit fata de Statia Spatiala, iar turistii vor putea vedea Pamantul prin hublouri foarte mari. Proiectul urmeaza sa fie implementat cu ajutorul companiilor RKK Energia si Romcosmos, scrie Ria Novosti.

Trei prostituate din Canada au obtinut ridicarea interdictiei asupra bordelurilor. Un tribunal Canadian a revocat o interdictie nationala asupra bordelurilor. Interdictia a fost ridicata intr-un proces in care trei prostituate au sustinut ca legea le forteaza sa isi riste viata pe strazi. Tribunalul a ridicat interdictia in ceea ce le priveste pe cele trei. Judecatoarea a decis ca pericolele intampinate de prostituate pe strazi sunt mult mai grave decat prejudiciul pe care il aduce opiniei publice existenta unui bordel. Totodata, judecatoarea a declarat ca legile care au fost facute pentru protectia prostituatelor de fapt le ingreuneaza situatia. Cazul ar putea crea un precedent la nivel national. In Canada prostitutia este ilegala, dar legislatia cu privire la acest subiect sunt in curs de reglementare, anunta The Guardian.

Guvernul Berlusconi a primit votul de incredere din partea Parlamentului italian. Premierul italian Silvio Berlusconi va continua guvernarea pana in anul 2013. Parlamentul a decis miercuri sa-i acorde votul de incredere. La vot au participat 620 de deputati. Dintre acestia au votat 617, iar trei dintre ei s-au abtinut. In favoarea guvernului Berlusconi au votat 342 de deputati, cu 33 mai mult decat avea nevoie, informeaza AFP.