Papa Benedint al XVI-lea a criticat crima organizta la Palermo in timpul unei slujbe in aer liber la care au participat zeci de mii de pelerini sicilieni, informeaza AFP. Aceasta este prima vizita pe care o face in Sicilia de la incoronarea sa ca Papa in anul 2005.

Suveranul Pontif a indemnat locuitorii Siciliei sa traiasca dupa indemnurile Bisericii si ale Bibliei, si sa respinga raul si coruptia morala pe care o reprezinta Mafia. In ciuda acestei denuntari publice din partea Papei, reprezentatii organizatiilor anti-mafie au declarat ca acesta nu a mers suficient de departe.

Parintele Toni Dell'Olio, liderul celei mai mari organizatii anti-mafie din Italia, a declarat ca “Papa ar fi trebuit sa spuna clar ca Mafia si crestinismul sunt incompatibile”.

Guvernul italian a instituit masuri de securitate extrem de dure pe tot traseul Papei. Acesta a aterizat la aeroportul Falcone Borsellino, numit dupa cei doi judecatori asasinati de mafie in 1992, si si-a continuat traseul cu bine-cunoscutul papa-mobil.

Adresa de astazi este a doua ocazie in care Papa Benedict al XVI-lea condamna public crima organizata din Italia, dupa ce in anul 2007 el a criticat Camorra, organizatia mafiota dominanta din Napoli.