VIDEO Guvernul a eliminat impozitul minim si a aprobat un set de masuri pentru sprijinirea firmelor

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

Emil Boc a anuntat miercuri eliminarea impozitului minim incepind cu 1 octombrie. Deocamdata, Guvernul nu a introdus anuntatul impozit forfetar pentru sectoarele economice cu potential de evaziune, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, anuntind ca acesta va fi introdus de la 1 ianuarie 2011. Ialomitianu a afirmat ca eliminarea impozitului minim va avea un impact asupra veniturilor la buget de un miliard de lei in 2011.

S-a scumpit caldura, iar romanii cauta sisteme de incalzire alternative. Marian Patru, primul om din Caracal care se incalzeste la infrarosu

Scumpirea gigacaloriei si reducerea subventiilor la incalzire ii determina pe multi sa caute alternativa pentru scaderea facturilor pe timpul iernii. Una dintre solutii, putin raspandita, o reprezinta panourile radiante in infrarosu. In Caracal, Marian Patru este primul care s-a pregatit de iarna cu panouri radiante infrarosu. Le-a platit si le-a primit acasa in primavara, prin curierat, iar acum asteapta iarna ca sa vada cum functioneaza. In mare, stie cam cum merge sistemul, dar stie si ca exista niste secrete ale producatorului. "Da' pana la urma pe mine putin ma intereseaza secretele astea, interesul meu e sa faca cald in casa".

Svabi furiosi, politie violenta si „moartea democratiei in Schlossgarten”. Controversatul proiect Stuttgart 21 este impus cu politica buldozerului

Parcul Castelului de langa Gara din Stuttgart pare bantuit de strigoi. Azi noapte au fost rasi de pe suprafata pamantului primii castani, vechi de decenii. Zona din inima Stuttgartului, care altadata pulsa de forfota calatorilor in asteptare de autocare, e acum santier. Autogara ZOB (Zentraler Omnibusbahnhof) e zob. De la 1 mai 2010, romanii, polonezii, italienii, croatii si alti imigranti isi asteapta autocarele spre patrie mult mai departe de Stuttgart si in conditii mult mai incomode.Proiectul noii gari si de infrastructura Stuttgart 21 a primit unda verde, dupa 15 ani de negocieri politice, desi majoritatea populatiei din zona nu-l vrea.

​AUDIO Descalecatul UDMR-ului in judetul Olt. Cum a spus un oltean igen (da) pentru partidul maghiarilor

UDMR si-a deschis o filiala in judetul Olt. Partidul care reprezinta etnici maghiari din Romania a reusit deja sa racoleze un primar oltean de la PDL. Primarul a facut si primul pas pentru a se integra in UDMR a invatat un cuvant: "Igen!". Cu toate ca pare o actiune de imagine a partidului condus de Marko Bela, deschiderea filialei in Olt reprezinta un pas cu bataie lunga pentru alegerile din 2012. O analiza HotNews.ro arata ca in judetele din afara Ardealului si Banatului unde UDMR si-a deschis filiale, Uniunea a obtinut un numar sensibil mai mare de voturi fata de judetele in care nu exista filiala de partid.

Ordonanta de eliminare a impozitului minim/ Andreea Vass: "Doar bancile si institutiile de credit vor face plati anticipate, celelalte firme -nu". Contexpert: "Doua declaratii de impozit pe profit, necesare pentru 2010"

Ordonanta OUG nr. 87/2010 prin care Guvernul a eliminat impozitul minim, a fost publicata joi noaptea in Monitorul Oficial. "Chiar daca putem sa spunem la revedere impozitului minim, in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Noile prevederi vor obliga unele firme sa plateasca mai mult Statului”, explica pentru HotNews.ro Adrian Benta, consultant fiscal. Andreea Vass, consilierul premierului Boc clarifica cine va plati impozit anticipat: "Doar bancile si institutiile de credit vor face plati anticipate. Pentru celelalte firme nu se aplica platile anticipate odata cu eliminarea impozitului minim", explica Vass.

FOTOGALERIE Cele mai frumoase zece masini ale salonului auto francez

Cand e vorba de a aprecia frumusetea, nimeni nu poate fi obiectiv. De aceea, cu siguranta nu veti fi de acord cu toate cele zece masini pe care le-am inclus pe lista celor mai frumoase de la salonul parizian. Am pus si masini de peste un milion de euro, dar si de sub 30.000. Am pus si un SUV, dar si o decapotabila mica. Designul auto poate fi frumos in multe feluri si tocmai de aceea va invitam sa parcurgeti fotogaleria frumusetilor salonului francez