Statele Unite a cerut scuze Pakistanului pentru incidentul de saptamana trecuta in care un elicopter NATO a trecut granita dintre Afganistan si Pakistan si a ucis trei soldati pakistanezi, informeaza AFP.

Elicopterele NATO urmareau niste rebeli talibani si au patruns de cateva ori pe teritoriul Pakistanului deschizand focul. Autoritatile americane declarau ca nu pot fi sigure de cate ori elicopterele lor au trecut granita intrand in Pakistan si nici daca acestea au deschis focul pe teritoriul afgan sau pe cel pakistanez.

Agresiunea a atras dupa ea represalii din partea Pakistanului prin inchiderea principalei rute terestre a NATO prin care se facea aprovizionarea in Afganistan. In urma atacului au murit 3 soldati pakistanezi.

Ambasadorul SUA in Pakistan, Anne Patterson, a prezentat in mod oficial scuze pentru incident spunand ca vorbeste in numele intregului popor american. Patterson a mai adaugat ca o ancheta comuna a stabilt ca elicopterele NATO au confundat soldatii pakistanezi cu iscoade ale talibanilor. Ambasadorul a dat asigurari ca pe viitor cei doi aliati vor conlucra pentru a nu se mai repeta incidentele de acest gen.