Sase solutii pentru femei de evitare a neregulilor sistemului de pensii. Femeile nu sunt platite in mod egal cu barbatii si, pe deasupra, nu sunt avansate la serviciu pe cat de rapid ar merita, conform unui studiu publicat de Reuters. Insa obstacolele pe care le infrunta femeile nu se opresc aici. Iata cateva solutii de evitare a neregulilor pe care sistemul de pensionare le presupune, intr-o analiza Reuters. 1. Asigurarea unei educatii si conceperea unui plan. Asigurandu-si o educatie, femeile ar putea lua decizii mult mai informate. Este bine ca femeile sa isi construiasca un plan detaliat si sa aiba in vedere cheltuielile curente precum si o proiectie a ceea ce va fi necesar dupa pensionare. 2. Concentrarea asupra beneficiilor. Atunci cand isi aleg un loc de munca, este bine ca femeile sa aiba in vedere ofertele pe care firmele le propun pentru perioada de dupa pensionare. In situatia in care nu exista beneficii foarte mari, este recomandata chiar si schimbarea domeniului de activitate, pentru altul care poate oferi pachete mai avantajoase. 3. Economisirea banilor inca din timp. Multe femei cheltuiesc bani pana in momentul in care devine foarte tarziu sa mai economiseasca. Ar trebui sa inteleaga faptul ca economiile ar trebui incepute intre 30 si 40 de ani pentru a reusi sa isi asigure banii necesari dupa pensionare. Citeste analiza Reuters. ​

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Adobe ar putea fi achizitionata de Microsoft. Valoarea actiunilor detinute de compania Adobe a crescut joi dupa ce producatorul american de software a declarat ca ar putea fi tinta unei achizitii realizate de Microsoft, informeaza AFP. Actiunile companiei Adobe au crescut in valoare dupa ce New York Times a anuntat ca directorii executivi ai Microsoft (Steve Ballmer) si Adobe (Shantanu Narayen) au avut recent o intalnire secreta. "Unul dintre subiectele principale ale discutiei a fost acaparat de Apple si de controlul pe care aceasta companie il exercita pe piata de telefonie mobila. Cei doi directori au discutat despre cum ar putea colabora in lupta impotriva companiei Apple", a anuntat New York Times. "Printre optiuni s-a numarat si posibilitatea ca Adobe sa fie achizitionata de Microsoft", a mai adaugat New York Times. Adobe si Apple au fost implicate intr-o disputa legata de refuzul manifestat de Apple de a permite utilizarea softului video Adobe Flash pe produsele iPhone, iPod Touch si iPad.

Norvegia refuza sa acorde azil politic liderului gruparii neo-naziste Uniunea Slava. Autoritatile norvegiene au refuzat cererea fostului luptator rus de arte martiale, Vladislav Datsik, prin care acesta cerea azil politic. Oficialii rusi au avertizat politia norvegiana cu privire la posibilitatea ca Datsik sa organizeze un atac armat asupra personalului din ambasada Rusiei la Oslo sau asupra musulmanilor care locuiesc in Norvegia. Vladislav Datsik (33 ani) a fost arestat pe 21 septembrie dupa ce s-a prezentat la biroul pentru imigranti din Oslo pentru a solicita azil politic in Norvegia. Acesta avea in posesie cateva arme pe care le-a predat ulterior politiei. El a fost retinut in Norvegia dupa ce a fugit dintr-o clinica de psihiatrie din St. Petersburg. Datsik era membru al miscarii ultranationaliste, Uniunea Slava, care a fost interzisa in Rusia in acest an. Recent miscarea si-a deschis un nou sediu in Norvegia, scrie Ria Novosti.

Camasa guayabera este noua tinuta a oficialilor cubanezi. Guvernul cubanez a hotarat ca tinuta oficiala a tuturor celor care ocupa functii de stat in administratia Cubei va include camasa guayabera, un articol vestimentar de culoare alba, confectionat din bumbac, ce are maneci largi, pliuri si buzunare in partea din fata. Barbatii care ocupa functii de stat sunt obligati sa poarte camasa guayabera, in timp ce femeile sunt supuse aceleiasi reguli, insa isi pot adapta tinuta variind culoarea si stilul camasii. Camasa guayabera a fost foarte multa vreme populara in Cuba, precum si in America Latina si in regiunea Caraibe. Presedintele Raul Castro a inceput deja sa poarte aceasta camasa la intalnirile oficiale, informeaza BBC.

Ar trebui sa castige internetul Premiul Nobel pentru Pace? Internetul a intrat anul acesta in competitia pentru acordarea Premiului Nobel pentru Pace. Decernarea acestui premiu unei structuri care nu este nici un individ si nici un grup de persoane este perfect justificata. "Marx ar fi inteles cu siguranta de ce a favoriza oamenii, in detrimentul proceselor si al structurilor, este o eroare". Mai ramane o singura intrebare: este internetul candidatul potrivit pentru acest premiu? Filosoful si redactorul-sef al "Philosophers' Magazine" a realizat o analiza preluata de BBC din care ar trebui sa reiasa in ce masura internetul ar fi un candidat potrivit al Premiului Nobel pentru Pace. Printre aspectele pozitive ale internetului se numara si faptul ca permite convietuirea intr-un mediu deschis, tolerant, axat pe discutii si dezbateri. Cu toate acestea internetul favorizeaza mai degraba situatiile conflictuale decat armonia. Mai mult decat atat contribuie la depersonalizarea oamenilor despre care psihologii spun ca duce catre un comportament agresiv. Cei care au nominalizat internetul la Premiul Nobel pentru Pace pot avea dreptate atunci cand declara ca "faptul de a comunica a fost intotdeauna cel mai eficient antidot impotriva urii si a conflictelor". Cu toate acestea conditiile si modul in care aceasta comunicare se desfasoara sunt la fel de importante, scrie BBC.

In Statele Unite s-a inregistrat un numar record de expulzari ale imigrantilor clandestini. Statele Unite au expulzat, in acest an, aproximativ 400.000 de imigranti clandestini iar jumatate dintre ei au cazier judiciar. Anuntul a fost facut de secretarul securitatii interne, Janet Napolitano. "Actuala legislatie aplica legea in mod inteligent si eficient. Sunt prioritare securitatea nationala si a populatiei, iar angajatorii care incalca legea in mod repetat si in cunostinta de cauza trebuie sa dea socoteala" - a adaugat responsabilul american. De altfel, se estimeaza ca aproape 12 milioane de imigranti clandestini traiesc pe teritoriul Statelor Unite. In timpul campaniei electorale, presedintele Barack Obama promisese ca va pune la punct un plan care sa le confere un statut legal, insa acest proiect nu a progresat, relateaza France Presse.