Investitorii straini din Romania au prezentat joi cele 12 masuri care pot schimba soarta economiei.

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

Mariana Gheorghe, Petrom: In noiembrie, discutam despre primele efecte. Consiliul Investitorilor Straini (FIC) impreuna cu o echipa de experti economici au sintetizat 80 de solutii prioritare, grupate in 10 directii principale de actiune, pentru a stimula economia romaneasca, pe care le prezinta joi dimineata intr-o conferinta de presa. In luna iunie am lansat o invitatie celor 118 membri ai FIC pentru a propune idei privind relansarea economica. Am triat 80 de masuri de relansare, concentrate pe 10 directii de actiune.

Superoferta la varsta de pensionare pentru femei si barbati. Vezi in articol strategia PSD si PNL dupa retrimiterea legii pensiilor in Parlament. Ce urmeaza, pas cu pas.

Cererea de reexamniare a legii pensiilor trimisa de catre Traian Basescu in Parlament va da posibilitatea opozitiei sa faca presiuni mediatice pentru reformularea mai multor articole. PSD a anuntat deja ca intentioneaza sa introduca mai multe amendamente la legea pensiilor, in timp ce liberalii se abtin deocamdata sa propuna modificari la textul legii. In plus, PSD a anuntat ca nu va vota legea pensiilor la Camera decat daca Roberta Anastase demisioneaza din functia de presedinte al Camerei.

Legea Parteneriatului public-privat (PPP) elimina complet licitatiile. Parlamentarii au ignorat atentionarile Cotroceniului.

Parlamentul a votat o forma finala a legii Parteneriatului public-privat (PPP) care elimina complet licitatia ca procedura de lucru, inlocuind-o cu negocierea. Parlamentarii au ignorat cererile presedintelui Basescu, care trimisese legea spre reexaminare tocmai pentru ca actul legislativ impune arbitrariul negocierilor in relatia dintre autoritatile publice si partenerii privati.

Cum produc facultatile someri cu licenta. Ce ofera universitatile si ce se cauta pe piata muncii.

Contabilii, finantistii si jurnalistii nu mai sunt la mare cautare, dar facultatile se pare ca inca nu au aflat. In 2010, sanse mari sa iti gasesti serviciu sunt in vanzari, software si inginerie. Datele care vin dinspre universitati arata, insa, ca domeniile in care se fac angajari nu sunt si cele pentru care se pregatesc studentii. In anul universitar 2009-2010, majoritatea tinerilor s-au indreptat catre specializarile de stiinte economice, atat la universitatile de stat (28,9% dintre studenti s-au inscris la aceste specializari), cat si la privat (40,5%).

Deputatul Dan Pasat PDL, despre dosarul in care DNA ii cere arestarea: O razbunare politica a PNL. Credeti ca am iesit deputat cu 50% batand lumea pe strada?

Deputatul PDL, Dan Pasat, pentru care Directia Nationala Anticoruptie a cerut Parlamentului sa incuvinteze arestarea, sustine ca este victima unui dosar politic. L-au fabricat fostii colegi din PNL pentru ca i-a parasit in favoarea partidului de la putere, explica deputatul din Giurgiu intr-un interviu pentru HotNews.ro. DNA il acuza de santaj si acte de violenta, el a explicat teoria parlamentarului ales cu 50% care nu da cu pumnul ci este iubit de popor. Este al doilea caz pe 2010 in care DNA cere arestarea unui parlamentar dupa dosarul Voicu.

Adobe ar putea fi achizitionata de Microsoft - surse

O posibila preluare a Adobe de catre Microsoft a facut ca valoarea actiunilor producatorului programelor Flash sa creasca puternic, noteaza AFP, citand surse apropiate discutiilor. Se pare ca foarte recent sefii celor doua companii s-ar fi intalnit, iar subiectul principal de discutie a fost o posibila tranzactie. Adobe a fost in trecut si in vizorul de achizitii al Apple, insa cele doua companii sunt in conflict deschis tot pe tema Flash. Alte surse spun insa ca informatia nu are nicio farama de adevar si ca sefii celor doua companii se intalnesc adesea.