Ministrul spaniol al Apararii Carme Chacon a declarat miercuri ca intentioneaza sa adopte unele masuri care sa duca la restrictionarea protestelor in timpul paradei militare dedicate Zilei Nationale, dupa ce premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero a fost huiduit la scena deschisa, anunta AFP.

Marti, in timpul paradei, primul ministru care se afla pe un podium impreuna cu familia regala a fost indemnat de multime sa demisioneze. Poularitatea lui Zapatero si a Partidului Socialist a scazut in ultimul an datorita masurilor de austeriatate adoptate cu scopul de a relansa economia si de a reduce deficitul public.

Ministrul Apararii Carme Chacon, care a participat alaturi de familia regala si de premier la parada militara, a declarat ca protestatarii au aratat lipsa de respect fata de fortele armate care luau parte la parada.

Chacon doreste sa se intalneasca cu liderii tuturor partidelor politice si cu reprezentantii Parlamentului pentru a se asigura ca pe viitor protestele vor fi restrictionale in timpul paradei.

Ministrul a mai adaugat ca protestatarii au 364 de zile in care isi pot manifesta supararile si chiar daca aleg Ziua Nationala pentru demonstratie trebuie sa nu strice sarbatoarea intregii tari.