Andrei Gheorghe despre mogulii săi rataţi: Sârbu, Voiculescu şi Vîntu. Până la 49 de ani a bătut aproape toate televiziunile. Din unele a ieşit pe uşa din dos. De fiecare dată, alţii au fost de vină. Îţi zice că eşti prost în faţă şi, în direct, la televizor. E arogant, cinic, sarcastic, rău şi cabotin până în măduva oaselor. Cel puţin aşa vrea să pară. Se laudă că l-a făcut pulbere pe Adrian Năstase şi s-a ales cu un dosar penal pentru consum de droguri. Era să intre în istorie pentru "căderea lui Boc", live. A lucrat pentru mai toţi mogulii media care au televiziuni. Zice că toţi sunt nişte rataţi în meseria de bază. Dar că au fost moguli buni. Normal! De pe urma contractelor încheiate cu ei a devenit milionar în euro. Cu casă în Pipera, după ce a stat în gazdă în mai toate cartierele Capitalei. Cu mogulii a ştiut cum să pună problema, dar mai greu i-a fost în jungla din Panama, cea mai periculoasă pădure tropicală din lume. El este Andrei Gheorghe, un "celebru" ratat, un fel de Mutu al televiziunilor care, ajuns în vârf, şi-a făcut-o cu mâna lui, ba cu accidentul, ba cu drogurile, ba cu declaraţii deranjante pe la Ministerul Finanţelor, relateaza evz.ro.

subiectele zileiFoto: Colaj foto

Un tânăr orb învaţă teologie prin ochii mamei sale. Bogdan Andrei (28 de ani), din Alexandria, s-a născut nevăzător, dar acest lucru nu l-a împiedicat să muncească din greu pentru a ajunge preot. Tânărul este sprijinit în permanenţă de mama sa, care l-a ajutat să înveţe luând notiţe la cursuri şi citindu-i lecţiile. Acum are cea mai mare medie din an. Bogdan Andrei este un exemplu pentru felul în care şi-a depăşit limitele. Mama sa, Elena Andrei, impune respect pentru dăruirea şi răbdarea cu care şi-a ajutat fiul să ajungă acolo unde şi-a propus. Băiatul ei s-a născut orb, iar acum este căsătorit şi speră să fie hirotonisit imediat ce va termina facultatea. „Mie, ca mamă, mi-a fost foarte greu să mă împac cu gândul că fiul meu, pe care mi l-am dorit atât de mult, s-a născut cu probleme de sănătate, cu acuitatea vizuală şi auditivă afectate. Am descoperit asta când avea şase luni. Am crezut cu tărie că Dumnezeu intervine în clipele cele mai grele ale vieţii unui om", spune femeia. Bogdan şi-a dorit să devină preot încă de la vârsta de 5 ani şi şi-a urmat visul, indiferent cât i-a fost de greu. A urmat şcoala de Ambliopi de la Bucureşti şi apoi a urmat cursurile şcolii profesionale de pericartoane. Nu s-a mulţumit cu atât şi a vrut să meargă la un liceu normal, potrivit Adevarul.

Gaspar Noé: "Nu pricep de ce penisul e mai ofensator decât un cuţit". Regizorul argentinian vorbeşte despre motivele pentru care nu practică autocenzura, despre droguri şi despre secvenţele "hard core" din filmele sale. Cineastul franco-argentinian Gaspar Noé a făcut o pauză de opt ani între două lungmetraje, asta după ce a şocat întreaga lume cu scena de viol din "Ireversibil". Aflat la Cannes (ediţia din 2009), regizorul a discutat despre cum abordează sexul şi violenţa, despre cum viaţa se reduce la beton, becuri şi metrouri, dar şi despre comunităţi incestuoase. "Nu înţeleg de ce e atât de uşor să arăţi oameni care se studiază într-un film narativ, în timp ce e aproape imposibil să arăţi penisul într-o scenă în care un bărbat violează o femeie. Nu pricep de ce penisul e mai ofensator decât un cuţit sau un pistol. La o adică, violurile sunt mult mai frecvente decât omuciderile în viaţa de zi cu zi" declara Gaspar Noe, citat de evz.ro.

Administraţia Străzilor cumpără toamna stâlpi de 153.000 de euro pentru primăvara viitoare. Administraţia Străzilor, instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei cumpără stâlpi de 153.000 de euro toamna ca să-i monteze la primăvara viitoare. Potrivit site-ului guvernamental de licitaţii, pentru montarea a 5.200 de stâlpi de susţinere a indicatoarelor rutiere Administraţia Străzilor oferă 651.000 de lei. Directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a declarat pentru gândul că "aceşti stâlpi se vor monta în primele patru luni ale anului viitor în jurul şcolilor unde vor exista atât marcaje orizontale, cât şi verticale. Marcajele orizontale înseamnă acele covoare roşii lipite care-i atenţionează pe şoferi că se apropie de o şcoală dar şi limitatoare de viteză. Pe stâlpi vor fi amplasate indicatoare cu "Şcoală" sau "Atenţie copii". Cei 5.200 de stâlpi vor fi montaţi numai în apropierea unităţilor de învăţământ". Stâlpii de susţinere pentru indicatoarele rutiere trebuie să aibă o înălţime de 3,2-3,5 metri, să fie confecţionaţi dintr-o singură bucată de ţeavă cu diametrul de 48-51 milimetri şi cu o grosime a pereţilor de minimum 3 milimetri. La partea superioară, stâlpul va fi prevăzut cu un capac din plastic, pentru a împiedica intrarea apei şi corodarea, informeaza Gandul.

Participare-record la maratonul Bucureştiului. Organizatorii estimează că în acest weekend vor veni la Bucharest City Marathon circa 5.000 de alergători, dintre care 1.000 vor fi străini. Peste 5.000 de persoane sunt aşteptate duminică, de la ora 9.30, în Piaţa Constituţiei din Capitală, pentru a alerga în cadrul maratonului anual Bucharest City Marathon, aflat la a treia ediţie. Programul cuprinde mai multe probe: maratonul de 42,195 km, semimaratonul de 21,095 km, proba de maratonştafetă 4x10,54 km, cursa populară de 4 km, cursa copiilor de 1 km, la care pot participa şi persoane cu dizabilităţi. Startul se dă în Piaţa Constituţiei, de unde participanţii vor alerga înspre Unirii, Calea Victoriei, apoi Eroilor, Izvor şi în jurul Palatului Parlamentului, scrie evz.ro.

Aproape 2% din maşinile nou înmatriculate în Europa sunt fabricate de Dacia. Deşi românii cumpără tot mai puţine maşini noi, marca autohtonă a grupului Renault îşi creşte semnificativ cota de piaţă la nivel european. Peste 192.000 de unităţi Dacia au fost înmatriculate la nivel european în primele nouă luni ale acestui an, conform Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Brandul românesc ajunge astfel la o cotă 1,9% din piaţa europeană, în creştere faţă de nivelul de 1,6% înregistrat în 2009. În fapt, uzinele de la Mioveni sunt cele care urcă afacerile grupului francez Renault pe locul trei la nivel european, după un schimb de locuri cu General Motors (GM), ocupantul podiumului din 2009. Producătorul francez deţine în acest moment peste 10% din piaţa Uniunii Europene, faţă de numai 8,6% cât înregistrază GM. Wolkswagen îşi menţine poziţia de lider al pieţei europene, cu o cotă de 21,2%, relateaza Gandul.

La 98 de ani, a răpus România la CEDO. În spatele ultimatumului dat României de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului stau două septuagenare şi o nonagenară. Pe 12 octombrie, CEDO a anunţat România că are la dispoziţie 18 luni pentru a schimba legislaţia privind despăgubirile acordate în cazul imobilelor naţionalizate. Hotărârea istorică vine după ce Curtea a fost "bombardată" cu nu mai puţin de 1.500 de cereri ale unor persoane care nu au găsit dreptatea în România. Pusă în situaţia jenantă de a da decizii repetitive, CEDO a decis ca două dintre dosare să fie considerate hotărâri-pilot în cazul ţării noastre. În primul dintre dosare, Maria Atanasiu şi fiica acesteia, Ileana Poenaru, au solicitat Curţii despăgubiri pentru un apartament situat într-un imobil de pe Calea Dorobanţilor. Era penultimul pe care îl aveau de recuperat, dintr-un total de 10 care au aparţinut lui Ioan Atanasiu şi fraţilor acestuia, naţionalizate printr-un decret din 1950, potrivit evz.ro.

Raymond Vişan, creatorul Buddha Bar, a murit dupa o lungă suferinţă. Miliardarul de origine romană Raymond Vişan, creatorul celebrului brand Buddha Bar, a murit săptămâna trecută, la New York, la vârsta de 60 de ani, în urma unei lungi suferinţe. Deşi este puţin cunoscut în România, Raymond Vişan este apreciat în lumea întreagă pentru conceptul Buddha Bar, reţeaua de baruri, restaurante şi, mai nou, hoteluri şi saloane spa, ce i-a adus consacrarea mondială şi milioane de euro. Vişan s-a stins din viaţă, luni, la New York, însă trecerea sa în nefiinţă a fost anunţată în primul rând de presa franceză, prin L'Hotellerie Restauration. Raymond Vişan şi-a petrecut o bună parte a vieţii la Paris, Franţa fiind ţara în care familia sa a emigrat imediat după instaurarea regimului comunist în România, precizeaza Romania libera.

Bucureştiul va afla puterea dragostei. Jennifer Rush va cânta "The Power of Love" în Sala Palatului, melodia care a dominat în anii ’80 topurile din Australia, Africa de Sud şi Europa. Vedeta anilor ’80, Jennifer Rush, va urca mâine-seară pe scena Sălii Palatului din Bucureşti. Artista din America este hotărâtă să aprindă focul în inimile românilor care s-au îndrăgostit şi au îndrăgit hiturile de acum trei decenii. Jennifer a promis că nu va lipsi din playlist celebra melodie "The Power of Love" care a câştigat titlul "Cea mai bine vândută melodie a unei artiste solo din istoria muzicii pop britanice", Cartea Recordurilor acordându-i această distincţie în 1985, informeaza evz.ro.