Semnarea memorandumului cu Romania a avut efectul scontat: Gazprom a convins Bulgaria sa infiinteze o companie mixta pentru construirea South Stream

48 de ore pe Hotnews.roFoto: Colaj foto

Autoritatile de la Sofia si reprezentantii Gazprom au convenit sa infiinteze, in noiembrie, o societate mixta, fiecare cu cate o participatie de 50%, pentru construirea conductei South Stream, pe teritoriul Bulgariei, relateaza Novinite.com. Acest lucru a fost anuntat de catre Alexei Miller, presedintele Gazprom, in urma unei intrevederi cu prim-ministrul Boiko Borisov si ambasadorul Turciei la Sofia. In aceste conditii, sansele Romaniei de a participa la proiectul South Stream scad considerabil, in ciuda acordului semnat miercuri la Bucuresti cu presedintele Gazprom, Alexei Miller.

FOTOGALERIE Peisajul pietei vehiculelor electrice - De la masinute de 10.000 de euro la super-sportive de peste 300.000

La 10.000 de euro iti poti cumpara o masinuta electrica modesta cu performante demne de un scuter, daca mai pui 5.000 de euro poti avea un vehicul in care incap (greu) patru oameni, iar autonomia trece totusi de 100 km. Urmeaza masinile electrice compacte pe care marii producatori abia le-au anuntat: pret de 25-30.000 euro si autonomie de circa 130 km.

Sistemul mutant de la finante. Stimulentul care stimuleaza viciul

De ce greva functionarilor de la finante arata mai radicala decat altele, chiar decat protestul politistilor, violent si vulgar, dar fasait in cateva ore? De ce contopistii si birocratii, specie de birou agresiva in alte moduri, de regula subterane, s-au rasculat la vedere, pe holurile ministerului? Explicatia cel mai usor de vandut la tv: pentru ca au pierdut stimulente, au venituri de trei ori mai mici si rate la banca.

VIDEO AUDIO Marturiile functionarilor din Finante: Stimulentele s-au dat si soferilor, au variat in functie de cine era la putere, iar acum suntem disperati

"Ne-au tinut cu stimulentele astea precum cateii in lesa, sa nu putem sa zicem nimic". Asta au spus functionarii adunati joi in fata Ministerului de Finante, oameni care si-au parasit birourile ca sa vorbeasca despre modul in care sunt remunerati, exact cand si-au pierdut o parte din venituri. Au primit stimulente si soferii, "banii au variat in functie de cine era la putere", "daca ziceai ca vrei salariu mare si nu stimulente erai poftit afara", dar eliminarea lor "ne aduce in pragul disperarii, cu ratele pe care le avem", au strigat cei prezenti.

Surpriza: Vodafone va vinde oficial iPhone 4 in Romania in urmatoarele luni. Orange nu ma sustine ca este singurul distribuitor oficial

Vodafone va incepe sa comercializeze oficial iPhone 4 in urmatoarele luni pe piata din Romania, a anuntat joi operatorul de telefonie mobila fara a da mai multe detalii. Anuntul este o surpriza, in conditiile in care distribuitorul oficial al iPhone pe piata locala este Orange. iPhone 4, cea mai recenta generatie a terminalului produs de Apple, este vandut de Orange incepand de luna trecuta pe piata locala, la preturi incepand de la 169 euro (varianta de 16 GB) impreuna cu un abonament de 49 euro pe luna pe o perioada de doi ani.

STENOGRAME Cum discuta Dorin Cocos cu Bogdan Chirieac: "Bai comunistule mic!" - "Banditule, mic si frumos, ce faci, mai borfasule simpatic?"

Adevarul.ro a intrat in posesia unor interceptari telefonice din omul de afaceri Dorin Cocos si ziaristul Bogdan Chirieac, in care cei doi se apeleaza cu denumiri precum "comunistule mic", "banditule mic si frumos", "borfasule simpatic" sau "nesimtitule". Interceptarile au fost realizate in dosarul Alro-Nuclear Electrica, instrumentat de procurorii Ciprian Nastasiu si Doru Cristescu, in care Dorin Cocos si Elena Udrea - pe atunci sefa a Cancelariei Prezidentiale - erau monitorizati ca posibili agenti de influenta ai grupului Marco, proprietarul Alro Slatina.

Din rechizitoriul procurorilor: Cum ar fi incercat Sorin Ovidiu Vantu sa mituiasca autoritatile indoneziene in cazul Nicolae Popa.

Despre ajutorul financiar acordat de Sorin Ovidiu Vantu lui Nicolae Popa s-au scris multe in presa dupa arestarea omului de afaceri. Mai putine s-au scris, insa, despre ajutorul de "ordin moral" pe care SOV i l-ar fi acordat lui Popa, trimitand in Indonezia un intermediar care sa se ocupe de situatia sa. Din rechizitoriul facut public joi de catre procurori reiese ca Vantu ar fi incercat, printr-o persoana inca neidentificata, sa apeleze la "serviciile" unor autoritati indoneziene pentru a-l elibera pe Popa, iar in caz ca nu ar fi reusit, sa creeze dificultati in demersurile de extradare. In plus, la un moment dat, Alexandru Stoian, unul dintre oamenii arestati in septembrie alaturi de Vantu, spune ca omul de afaceri ar fi luat in calcul si o reintoarcere a lui Nicolae Popa in tara pentru care "a aranjat la...IML, a aranjat cu avocatii" si "in 6 luni e ok".

S-a schimbat modificarea la FRF/ Mircea Sandu: Nu stiu daca vom continua cu Razvan Lucescu

La sosirea tricolorilor din Franta, oficialii FRF au precizat ca lui Razvan Lucescu i s-a propus prelungirea contractului pana in 2014. Dupa doar cateva zile, Mirea Sandu vine cu un alt scenariu, fiind (conform presedintelui Federatiei) destul de probabil ca prima reprezentativa sa mearga mai departe fara actualul selectioner.

Sorin Ovidiu Vintu: Geoana a pierdut alegerile pe mana staff-ului sau si pe ezitarile sale. Jur ca nu sunt pe mana cu T. Basescu... Lucratorii din Ministerul de Finante isi fac institutiile de rusine. Statul trebuia sa reactioneze obligatoriu!

Sorin Ovidiu Vantu a acordat in aceasta seara un interviu pentru emisiunea "Vorbe grele" de la Antena 3. Vintu spune ca are o incredere deplina in Parlament, ca asteapta ca si el sa fie "tratat cu respect", ca erau necesare reechilibrarile bugetare si ca il "simpatizeaza uneori pe presedintele Basescu, dar ca acesta nu este bun de presedinte".

Presedintele onorific al Camerei de comert romano-britanice: Romanii nu inteleg ce lucruri uimitoare li se intampla

Lord Lamont of Lerwick, presedintele onorific al Camerei de comert romano-britanice, sustine, intr-o declaratie acordata Mediafax, ca a asistat cu placere la schimbarile in bine petrecute in Romania in ultimii ani. Oficialul britanic a adaugat ca are senzatia ca romanii nu inteleg ce lucruri uimitoare li se intampla, explicand ca a facut peste 50 de vizite in Romania si a asistat cu placere la schimbarile care au avut loc in tara in ultimii ani.