S.U.A.: Analist politic concediat de National Public Radio pentru faptul ca este enervat de prezenta musulmanilor din avion. Analistul american de stiri Juan Williams a fost concediat de National Public Radio (NPR) pentru o declaratie facuta la Fox News in care spunea ca se enerveaza foarte tare atunci cand intalneste musulmani in avion. Wiliiams, autor a cateva carti referitoare la miscarile pentru apararea drepturilor civile din S.U.A, a facut aceasta remarca in timpul unei dezbateri la emisiunea "The O'Reilly Factor". Conform unei declaratii NPR, contractul analistului de stiri Juan Williams a incetat in aceasta miercuri. "Comentariile domnului Williams nu au fost in concordanta cu standardele si practicile editoriale impuse de noi. Din acest moment el si-a pierdut credibilitatea" precizeaza comunicatul postului de radio american. In emisiunea "The O'Reilly Factor", Williams a declarat: "Nu sunt un bigot, cunosti cartile publicate de mine. Insa cand ma urc intr-un avion, trebuie sa recunosc faptul ca atunci cand intalnesc oameni imbracati in tinuta musulmana, mai ales cei care se definesc ca fiind in primul rand musulmani, ma ingrijorez, ma enervez", informeaza BBC.

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

O studenta de 20 ani este sefa unei sectii de politie din Mexic. Are 20 de ani, este studenta, isi picteaza unghiile cu culoarea roz, are un copil mic si crede in ideea de pace. Marisol Valles este cea mai noua sefa a unei sectii de politie din Mexic, cunoscuta pentru numeroasele cazuri de trafic de droguri cu care se confrunta. Orasul Praxedis Guadalupe Guerrero, aflat la granita cu Texas, a uimit locuitorii Mexicului alegand-o pe Marisol Valles ca sefa a sectiei de politie din inima unui centru binecunoscut pentru traficul de droguri. Studenta la criminologie nu a facut inca nicio arestare, insa a fost desemnata cea mai curajoasa femeie pentru faptul ca a acceptat acest post. "Situatia ar putea fi imbunatatita daca avem incredere in fortele noastre si daca mai avem speranta", a declarat Valles. "Imi doresc sa reusesc in misiunea aceasta si sa demonstrez ceea ce pot face", a mai adaugat aceasta, scrie The Guardian.

Cehia: Ziua de nastere a dictatorului Adolf Hitler marcata prin incendierea casei unei familii de tigani. David Vaculik, Ivo Mueller, Jaromir Lukes si Vaclav Cojocaru au fost gasiti vinovati dupa ce in aprilie 2009 au aruncat mai multe cocktailuri Molotov in casa unei familii de tigani, pentru a marca ziua de nastere a dictatorului Adolf Hitler. Cei patru neo-nazisti cehi au fost condamnati miercuri la peste 20 de ani de inchisoare. In urma atacului o fetita cu varsta de doi ani a fost la un pas de moarte. Natalka Kudrikova, care implinise varsta de doi ani la momentul atacului, a piedut 80% din suprafata de piele de pe corp si doua degete (ulterior un alt deget i-a fost amputat). Timp de mai multe luni fetita a fost in coma, in urma atacului petrecut in Vitkoc din Republica Ceha. Rudele fetitei precum si autoritatile spun ca fetita a fost aleasa ca victima a acestui atac deoarece provine dintr-o familie de tigani. Vaculik, Mueller si Lukes au fost condamnati la 22 de ani intr-o inchisoare de maxima securitate, in timp ce Cojocaru a fost condamnat la 20 de ani de detentie, informeaza CNN.

Un ziar din Uganda instiga la spanzurarea homosexualilor. Activistii pentru apararea drepturilor omului atrag atentia asupra situatiei homosexualilor din Uganda care ridica numeroase probleme in urma publicarii unui articol ce instiga la spanzurarea acestora. Articolul publica numele si fotografiile a 100 de persoane din comunitatea gay sub titlul "Spanzurati-i!". Cel putin o femeie mentionata in acest articol a fost fortata de catre vecinii ei sa isi paraseasca domiciliul, dupa ce acestia au aruncat cu pietre in ea. In acelasi timp mai multe persoane au fost agresate verbal, potrivit grupului ce reprezinta minoritatile sexuale din Uganda (Sexual Minorities Uganda). Articolul a aparut la inceputul acestei luni in ziarul "Rolling Stone", un saptamanal editat de absolventii de jurnalism. Publicarea acestui material a survenit la cateva zile de la momentul in care a fost sarbatorita introducerea in Parlament a primei legi anti-homosexuale. Legea solicita condamnarea la moarte a tuturor acelora care intretin relatii homosexuale repetate si inchisoarea pe viata pentru aceia care comit aceasta fapta pentru o singura data, potrivit The Guardian.

Paza de corp a lui Vladimir Voronin l-a batut pe un simpatizant PLDM, care participa la o sedinta cu alegatorii PCRM. Un cetatean moldovean a fost batut crunt de catre paza de corp a lui Vladimir Voronin in cadrul unei intalniri electorale cu fostul presedinte moldovean. Altercatia s-a declansat dupa ce respectivul participant a insistat sa-i adreseze lui Voronin o intrebare in mod direct, protocolul intalnirii precizand ca intrebarile se accepta doar in scris. Conform sursei, membrii garzii de corp a lui Voronin l-au amenintat pe simpatizantul PLDM, Anton Cotici, cu moartea, aplicandu-i mai multe lovituri, in urma carora acesta s-a ales cu grave leziuni corporale si cu un picior fracturat. Cotici a fost abandonat sub scarile Casei de cultura. Martorii incidentului au chemat salvarea si au anutat politia. Victima a fost spitalizata, iar cazul se afla acum in atentia politiei si a procuraturii, potrivit Unimedia.md.

Nokia intentioneaza sa reduca 1800 de posturi. Compania finlandeza de telefonie mobila Nokia a anuntat ca intentioneaza sa reduca 1800 de posturi, dupa ce anul acesta a vandut 110 milioane de telefoane, cu doar 2% mai mult fata de vanzarile din anul trecut. Noul presedinte al companiei, Stephen Elop, a declarat ca Nokia avea nevoie sa isi reevalueze rolul pe piata. Compania se afla "intr-o perioada extrem de dificila" si trebuia sa isi restabileasca pozitia, a mai adaugat acesta, scrie BBC.