​​Audio: Cum explica un primar PDL din Bistrita-Nasaud ca a acordat un contract de 400 000 de euro in urma unei licitatii suspecte de trucaj. Plus un mesaj pentru reporterii HotNews.ro: “F..u-va soarele vost' de..”

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

Primaria comunei Magura Ilvei din judetul Bistrita-Nasaud a legitimat o licitatie in valoare de 400.000 de euro care este suspecta de trucaj. Caietul de sarcini al licitatie pastreaza semnatura electronica a companiei Blom Romania, compania care a castigat licitatia. Intrebat de ce nu a oprit licitatia dupa ce cazul a fost facut public de HotNews.ro aici, primarul a declarat sec: “Sa anulez licitatia? Nu am nici un motiv. A... povestea aia cu semnatura electronica? Nu reprezinta motiv de anulare”. In finalul conversatiei, acesta a transmis si un mesaj catre reporterii HotNews.ro: “F..u-va soarele vost' de...”

Stenogramele lui SOV printre randuri. Firul rosu

Grava si infricosatoare, in stenogramele rusinii, este agresiunea continua, explicita si coordonata personal de Sorin Ovidiu Vantu asupra institutiilor statului si asupra unor figuri cheie din politica, in tentativa de a si le subordona in functie de interesele sale, nu din dorinta de a apara interesul public. Socheaza disponibilitatea generala, din politica si presa, la compromis si complicitate. Unii se arata chiar entuziasti sa o faca, dupa cum plastic se exprima SOV, "fara batista". Este firul rosu al discutiilor dintre el si jurnalisti, dintre el si politicieni. SOV are un plan si tinte clare. Sa puna el viitorul presedinte al Romaniei, sa obtina puterea absoluta.

INTERVIU Michele Placido: "Succesul serialului Caracatita ramane pentru mine un mister"

Comisarul Cattani din serialul anilor '80, "Caracatita", se afla in Romania pregatind filmul "Itaker", pe care il produce prin Golden Art impreuna cu Bobby Paunescu si Mandragora, respectiv Bavaria Film. "Itaker" va pune in discutie emigratia italiana in Germania anilor '60 - subiect pe care Michele Placido il cunoaste din familie. Actor, regizor si producator, pasionat de recitarea de poezie, tata a cinci copii (fiica sa cea mare, Violante Placido, filmeaza tot la Bucuresti, in "Ghost Rider 2"), Michele Placido a vorbit pentru HotNews.ro despre stramosul sau, Carmine Rocco, un fel de Robin Hood al italienilor, despre cum a intrat in politie la 18 ani si despre problema imigratiei.

Comisia Europeana a aprobat o finantare de peste 124 milioane de euro pentru autostrada Arad-Timisoara

Comisia Europeana a aprobat o finantare de 124.399.671 euro pentru constructia autostrazii Arad-Timisoara si pentru varianta de ocolire a orasului Arad, suma fiind alocata din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, informeaza Ministerul Transporturilor. Autostrada are o lungime de 44,5 km, din care 12,25 km reprezinta lungimea variantei de ocolire Arad si 32,25 km reprezinta lungimea autostrazii care leaga orasele Arad si Timisoara."Prin realizarea acestui obiectiv se estimeaza o reducere cu 76% a numarului de accidente pentru traficul intre Arad si Timisoara, o reducere a timpului mediu de calatorie intre Arad si Timisoara de la 64 minute la 33 minute, precum si o reducere cu 7 % a costurilor de exploatare a autovehiculelor.

Dacia, nominalizata pentru premiul Pinocchio in Franta la categoria companiilor care au lansat campanii publicitare ce induc clientii in eroare

Dacia-Renault candideaza alaturi de Orange, aeroportul Beauvais sau Alstom la unul din premiile Pinocchio acordate de asociatia pentru protectia mediului Les Amis de la Terre unor companii care se pretind mai prietenoase cu mediul decat sunt in realitate. Renault candideaza din cauza unei reclame la Duster in care producatorul sustine ca masina era "respectuoasa cu mediul", lucru care inducea clientii in eroare, deoarece emisiile de CO2 sunt peste medie la motorizarile pe benzina.

UPDATE Seful misiunii FMI: TVA de 5% si neimpozitarea pensiilor, o problema care trebuie rezolvata in actuala misiune. Emil Boc da asigurari ca situatia va fi rezolvata rapid

Problema legata de TVA de 5% pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor de sub 2.000 de lei trebuie rezolvata pana la 1 noiembrie, data incheierii evaluarii FMI in Romania, potrivit sefului misiunii Fondului in Romania, Jeffrey Franks."Este o problema pe care trebuie sa o rezolvam in timpul acestei misiuni", a spus Franks citat de Mediafax.Pe de alta parte, el a adaugat ca indicatorii macroeconomici pentru trimestrul al treilea "arata bine".

VIDEO FOTOGALERIE Schimbarea la fata a blocurilor comuniste. Cum a uratit reabilitarea termica blocurile gri

HotNews.ro va prezinta, in cadrul serialului pe care-l incepem astazi, de ce blocurile comuniste din marile orase ale tarii au ajuns sa fie colorate ca niste sorcove, cat de eficienta este reabilitarea termica si care sunt costurile acestui program si firmele abonate la aceste lucrari.Reabiliarea termica a blocurilor, atentat la sanatatea ochiului. In urma cu cativa ani, toata lumea s-a aratat oripilata cand a vazut cum a vopsit primarul Vanghelie blocurile din cartierul bucurestean Rahova in rosu, albastru, galben si verde.

VIDEO Miting de amploare in Capitala, pe 27 octombrie, ziua votarii motiunii de cenzura - 80.000 de oameni vor iesi in strada, spun sindicalistii. Data coincide cu Pelerinajul de la Dealul Mitropoliei pentru sarbatorirea Sfantului Dimitrie cel Nou

Confederatiile sindicale au anuntat ca vor organiza un miting comun de amploare in Capitala, pe 27 octombrie, ziua in care este programata, in Parlament, dezbaterea si supunerea la vot a motiunii de cenzura depusa de opozitie impotriva Cabinetului Boc. Ion Pisc, vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS) a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca peste 80.000 de oameni vor iesi in strada miercurea viitoare si a facut apel la toti cei nemultumiti de deciziile Guvernului sa se alature actiunii de protest. UPDATE - Primaria Capitalei a autorizat vineri desfasurarea mitingului si a marsului de protest.

Stenograme din dosarul privatizarilor - Dan Voiculescu catre Codrut Seres: "Astia-s cretini. O sa ma uit eu pe ziar si o sa vorbesc cu Tuca"

Dupa Sorin Ovidiu Vintu, este randul lui Dan Voiculescu sa-si puna grupul de firme Intact in slujba intereselor proprii. In acest sens, Voiculescu il asigura pe colegul de partid Codrut Seres ca o sa-l caute cineva de la Jurnalul National sa-i ia un interviu pentru a "spala" imaginea sifonata a demnitarului anchetat de procurori. Ancheteonline.ro prezinta o parte din stenogramele aflate la dosarul privatizarilor frauduloase in care sunt judecati fostii ministrii Codrut Seres si Zsolt Nagy, alaturi de Dorinel Mucea, Vadim Benyatov si Stamen Stachev. Dosarul este unul public si se afla la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

327 de reclamatii pentru "spam" pe e-mail si mobil in primele 10 luni din 2010. Nici o amenda

Ministerul Comunicatiilor (MCSI) si Autoritatea pentru protectia datelor (ANSPDCP) au primit in total 327 de reclamatii cu privire la mesaje electronice nesolicitate pe e-mail si telefonul mobil (asa numitul 'spam') de la inceputul acestui an si pana in prezent, fara a aplica amenzi in urma verificarilor. Oficialii ministerului spun ca au dat doar avertismente, fara a considera ca se impun amenzi, in timp ce reprezentantii autoritatii de protectie a datelor personale au precizat ca investigatiile efectuate nu au confirmat aspectele semnalate in plangeri.