Vulcanul indonezian Merapi a erupt marti de trei ori omorand cel putin 13 persoane. Mii de oameni au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele fugind din calea norilor de cenusa. Eruptiile au inceput in jurul orei 18:00, anunta AFP.

Echipele de salvare au descopertit 12 cadavre intr-o casa aflata la 2,5 km de varful Muntelui Merapi. Oameni au fost surprinsi de eruptie in casa si in curte si au murit arsi de lava.

In afara de acestia a mai fost gasit intr-un alt loc cadavrul unui bebelus care inhalase cenusa vulcanica. Autoritatile estimeaza ca numarul victimelor va creste in urmatoarele ore. Alte 29 de persoane au fost spitalizate cu probleme grave de respiratie sau cu arsuri.

Inaintea eruptiei de marti, 15.000 de persoane care locuiau in zona au fost evacuate in urma avertizarilor specialistilor, dupa ce vulcanul Merapi a aratat unele semne de activitate in ultima perioada. Expertii au declarat ca energia acumulata in interiorul muntelui este mai mare decat in anul 2006 cand a avut loc ultima eruptie.