Protestele continua in Franta si dupa adoptarea legii pensiilor. Primul ministru francez Francois Fillion a cerut tarii sa ajute la iesirea din criza, declarand ca legile statului trebuie respectate de catre toti cetatenii. Socialistii ameninta insa ca nu vor accepta reformele legate de legea pensiei si ca se vor adresa Curtii Constitutionale. Fillon a mai declarat ca manifestantii ar trebui sa stie sa puna capat protestelor cu responsabiltate si respect. Cresterea varstei legale de pensionare este un pas pentru protejarea bunastarii sistemului in fata efectului imbatranirii demografice, iar cetatenii Frantei pot privi cu mai multa incredere viitorul lor ca pensionari. Socialistii, prin Marisol Touraine, considera ca masura adoptata loveste in populatia saraca, iar Martine Aubry acuza guvernul de abuz de proceduri parlamentare pentru oprirea dezbaterii plublice. Socialistii promit sa lupte pe toate caile pentru intarzierea aplicarii legii. Intre timp protestele vor continua, joi se asteapta iarasi manifestatii de amploare. Greva de joi va fi a saptea de mare anvergura din luna august si pana in prezent. La demonstratiile anterioare au participat intre 1 milion si 3,5 milioane de persoane, scrie AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

A murit fostul presedinte al Argentinei, Nestor Kirchner. Fostul presedinte al Argentinei, Nestor Kirchner, sotul actualei sefe a statului, a murit miercuri, la varsta de 60 de ani, in urma unui atac de cord, anunta Reuters. Kirchner era considerat unul dintre cei mai puternici politicieni argentinieni si principalul consilier al sotiei sale, Cristina Kirchner. Fostul presedinte urma sa candideze din nou in 2011. Acesta a suferit doua interventii chirurgicale pentru probleme arteriale la inceputul anului. Membru al partidului Peronist, Kirchner a fost sef al statului in perioada 2003 - 2007 si a asistat la redresarea Argentinei dintr-o criza economica devastatoare, anunta Reuters.

Rusia si Ucraina vor construi o centrala care sa produca combustibil nuclear. Compania ruseasca TVEL si concernul ucrainian de stat Nuclear Fuel au semnat miercuri o intelegere la Kiev privind constructia unei centrale cu combustibil nuclear in Ucraina. Acordul a fost semnat in cadrul intalnirii comisiei interguvernamentale ruso-ucrainene de cooperare in domeniul economiei. Yuri Boyko, ministrul ucrainean al energiei si combustibililor, a declarat ca acesta este un pas important pentru completarea si inchiderea circuitului combustibilului nuclear in Ucraina, care are 15 reactoare nucleare, dar nu avea propria sursa de obtinere a combustibilului, informeaza Ria Novosti.

Suspect arestat pentru planuirea unor atacuri teroriste in statiile de metrou din Washington. Un american de origine pakistaneza a fost arestat, miercuri pentru planuirea unor atacuri asupra statiilor de metrou din Washington. Barbatul este suspectat de legaturi cu persoane despre care se crede ca se afla in legatura cu organizatia terorista Al-Qaeda. Farooque Ahmed, in varsta de 34 de ani, locuitor al suburbiilor Washingtonului, studia si fotografia statiile de metrou inca din luna aprilie, in vederea organizarii unor atacuri teroriste simultane, sustin anchetatorii. Autoritatile au declarat ca cetatenii americani nu au fost in nici un moment in pericol iminent si ca presedintele Barack Obama a fost informat despre planul lui Farooque inainte de arestarea acestuia. Ahmed Farooque este acuzat ca ar fi incercat sa furnizeze suport material catre organizatiile teroriste si ar fi strans informatii in vederea asistarii planului unui atac terorist care sa duca la asasinarea unui mare numar de persoane. Acesta poate primi o condamnare de maxim 50 de ani de inchisoare, relateaza AFP.

Afganistan: O cladire s-a prabusit in timpul unei nunti omorand 60 de persoane. Cel putin 60 de persoane au murit dupa ce o parte din cladirea care adapostea participantii la o nunta s-a prabusit, in provincia Baghlan din nordul Afganistanului. Potrivit autoritatilor cele mai multe victime sunt femei si copii pentru ca acestia sarbatoresc nunta separat de barbati, conform traditiei afgane. Munshi Abdul Majid, guvernatorul provinciei Baghlan, a declarat ca nunta avea loc in interiorul unei cladiri cu 3 etaje; pana in prezent nu s-a stabilit daca acoperisul constructiei a cedat sau daca unul dintre etaje s-a prabusit. Cauzele prabusirii sunt si ele incerte, dar se pare ca numarul mare de nuntasi si vechimea cladirii stau la baza tragediei, anunta BBC.