VIDEO Cum si-au aparat onoarea si uniforma membrii Sindicatului Militarilor Disponibilizati: "Armata si poporu' il da jos pe chioru'", "Iesi afara, javra ordinara!"

48 hFoto: Colaj foto

2000 de membri ai Sindicatului Militarilor Disponibilizati au protestat luni, 25 octombrie, in parcul de la Razoare din Capitala. Sindicalistii si-au aparat onoarea de fosti militari activi ai Armatei Romane scuipand portretul presedintelui si au preluat scandarea consacrata de politisti: "Iesi afara, javra ordinara!". La protest nu au participat organizatiile reprezentative ale militarilor rezervisti din Romania. Protestul a mai fost presarat de o incendiere, o poezie si scandari anti-FMI. Vezi toate acestea intr-un videoreportaj HotNews.ro

VIDEO Autobiografia lui Nicolae Ceausescu - premiu pentru cel mai bun film documentar la un festival din Norvegia

Filmul Autobiografia lui Nicolae Ceausescu a obtinut Marele Premiu al sectiunii documentar la Festivalul International de Film de la Bergen (BIFF), informeaza un comunicat remis redactiei HotNews.ro. Pelicula va putea fi vazuta si in Bucuresti, incepand de saptamana aceasta. Biletul la premiera poate fi cumparat si cu bancnota comunista de 5 lei, in timp ce elevii si studentii au acces gratuit. Autobiografia lui Nicolae Ceausescu a avut premiera mondiala la Festivalul de la Cannes si a fost prezentata, in aceasta toamna, la festivalurile de film de la Toronto, San Sebastian, New York, Vancouver si Londra.

FOTOGALERIE Cum multiplica Societatea Caritas de 8 ori banii romanilor

Doi cercetatori clujeni au prezentat, la mijlocul acestei luni, la Institutul Cultural Roman, evolutia publicitatii din Romania in primul deceniu post-comunist. In cadrul expozitiei "Reclama in tranzitie. Intre timid si provocator", vizitatorii au putut vedea, printre altele, ce promisiuni primeau romanii care ar fi acceptat sa participe la celebrele jocuri piramidale. "Cine va intra in jocul firmei noastre, va fi un castigator cert si garantat", anunta Societatea Caritas, intr-o reclama aparuta in 1992, in paginile unui ziar de provincie.

​​VIDEO Ambasadorul Norvegiei in Romania, Øystein Hovdkinn: Percepeti mica coruptie ca pe-un fel de bacsis la restaurant, platiti in plus ca sa aveti parte de un serviciu mai bun

"Stim ca Romania are niste probleme in domeniul justitiei", spune ambasadorul Norvegiei, Øystein Hovdkinn, intr-un interviu HotNews.ro. "Exista cazuri de judecatori acuzati de coruptie. Un astfel de lucru este aproape de neconceput in Norvegia. In istoria recenta si cea a ultimilor ani, nu exista astfel de cazuri in Norvegia. Diferenta majora este ca Romania este o tara in continua transformare, iar Norvegia este una dintre cele mai vechi, mai stabile si mai prospere democratii din nord-vestul Europei."

VIDEO Traian Basescu, despre legile privind reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei: Voi actiona in acord cu interesul national, nu cu o atitudine demagogica

Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca nu a primit deocamdata, de la Parlament, Legea privind reducerea TVA la alimentele de baza si pe cea privind neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, insa atunci cand cele doua legi (adoptate saptamana trecuta de Parlament - n.red.) vor ajunge la Cotroceni pentru promulgare, "Mizati pe o atitudine si actiune a presedintelui Romaniei in acord cu interesul national, nu pe o atitudine demagogica sau de natura sa-i pacaleasca pe romani".

VIDEO Protestul militarilor rezervisti: "Basescu - spanzurat!", "Arde sobolanul", "Iesi afara, javra ordinara!"

Aproximativ 2.000 de militarii rezervisti si in retragere protesteaza in parcul de la Razoare, scandand "Basescu - spanzurat", "Arde sobolanul" si "Iesi afara, javra ordinara". Protestatarii, care au dat foc la doua pancarte cu Traian Basescu si la o sapca de marinar, au cerut suspendarea presedintelui. UPDATE In jurul orei 14,00, sindicalistii au inceput sa se indrepte spre autocarele cu care au venit la miting, astfel incat protestul s-a incheiat cu aproape o jumatate de ora mai devreme decat fusese programat initial.

Cine este Sebastian Ghita, cel care a preluat managementul Realitatea: Om de afaceri si finantator transpartinic

Sebastian Ghita (32 de ani), cel care a preluat managementul Realitatea Media, este actionarul majoritar al grupului Asesoft si are o avere estimnata la 120-125 milioane de euro conform Top 300 Capital si de 36-38 milioane de euro conform Forbes 500 Miliardari. Pe langa activitatea sa din sectorul business, numele omului de afaceri apare si in planul politic. In februarie 2010, Ghita a organizat congresul PSD, iar in mai anul trecut presa relata cum, in calitate de sponsor PDL, a facut afaceri cu statul in valoare de 55 de milioane de euro. Numele lui Ghita apare si in mai multe afaceri paguboase cu autoritatile locale, precum si in mai multe dosare penale de dupa 2000 care s-au finalizat cu NUP.

VIDEO Traian Basescu: Am promulgat Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor

Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni dupa-amiaza, in cadrul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Cotroceni, ca a promulgat Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, care aduce modificari importante in sistemul de justitie. Citeste mai jos care sunt cele mai importante dintre acestea.

UPDATE Realitatea Media a semnat un contract de management de 75 milioane de euro cu grupul Asesoft. Sorin Ovidiu Vintu ramane actionar

Realitatea Media a semnat luni un contract de management cu divizia media a grupului Asesoft, companie condusa de omul de afaceri Sebastian Ghita, se arata intr-un comunicat intern transmis angajatilor. Contractul a fost semnat pe o perioada de cinci ani. Realitatea.net a comunicat oficial semnarea contractului de management, precizand ca acesta se ridica la 75 de milioane de euro. Sursa precizeaza ca Sorin Ovidiu Vintu ramane actionar si il citeaza spunand, la o intalnire cu angajatii Realitatea, ca "ma intereseaza doar profitul" si ca vrea sa extinda regional Realitatea TV.

Strategia editoriala Realitatea TV pentru 2010-2012: Lumea RTV, cu mesaje pozitive, cultura si civilizatie - un produs media de utilitate publica

"Lumea RTV" este conceptul pe care se construieste strategia editoriala Realitatea TV pentru perioada 2010-2012. Ce inseamna "Lumea RTV"? Inseamna "o lume a informatiilor valorice din cele mai diverse domenii, o enciclopedie de fapte", "o lume a mesajelor pozitive", in care "stirea de la Realitatea TV este singura care te face sa fii optimist", iar "principala afacere pentru Realitatea TV vor fi cultura si civilizatia", dupa cum arata o prezentare a strategiei, de putin peste patru pagini, depusa la CNA. Documentul mentioneaza ca pe piata media din Romania, in prezent, "nivelul discursului jurnalistic e foarte scazut (...) iar publicul plange ca oferta TV este in totalitate tabloida".

VIDEO Comisia de munca din Senat: Barbatii se pensioneaza la 64 ani, femeile la 60; Botis a parasit sala

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a parasit, marti, sala de sedinta a Comisiei pentru munca din Senat, dupa ce membrii acesteia au adoptat un amendament al PSD care stabileste varsta standard de pensionare de 64 de ani pentru barbati si de 60 de ani pentru femei, relateaza Mediafax. Membrii comisiei au adoptat, marti, un amendament propus de grupul PSD cu ocazia dezbaterii cererii de reexaminare a Legii pensiilor transmisa Parlamentului de catre presedintele Traian Basescu.