Valerian Vreme, noul ministru al Comunicatiilor, a discutat online despre Sistemul national de plata online a taxelor si impozitelor: Vor incepe teste cu 4 primarii din tara: Oradea, Arad, Satu Mare si Campia Turzii, dupa 1 noiembrie

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

Asigurarea unui sistem IT national prin care romanii sa poata plati online toate taxele si impozitele pana la sfarsitul acestui an si integrarea si interoperabilitatea in maxim doi ani a sistemelor electronice din institutiile publice sunt principalele prioritati ale noului ministru al Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Traian Basescu: Nu voi promulga Legea privind reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei. E greu de explicat un astfel de vot. Nu-i pot crede atat de naivi pe cei din Coalitie

Presedintele Traian Basescu a declarat luni seara, in cadrul emisiunii "Prim Plan" (TVR 1), ca OUG 50 nu este o conditie obligatorie pentru incasarea transelor de la FMI, in schimb Legea pensiilor, Legea salarizarii si Legea bugetului de stat sunt. "Am optat pentru o solutie solomonica, diferita putin de ceea ce vroia FMI, dar si de ceea ce voiau bancile... Guvernul a obtinut de la FMI ca aceasta ordonanta sa ramana in vigoare pana vom lamuri continutul ei", a declarat seful statului, care spune ca a promis FMI ca nu va modifica fiscalitatea si nu va promulga legile privind reducerea TVA la alimente, respectiv neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 lei. "Din punctul meu de vedere, este greu de explicat un vot gresit cum a fost cel din Camera Deputatilor. Nu-i pot crede atat de naivi pe cei din Coalitie", a declarat presedintele.

Alegeri pentru CSM - Rezultate provizorii. Vezi in articol cine sunt magistratii care vor forma noul CSM

​Luni s-au desfasurat alegerile pentru determinarea viitorilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Datele provizorii arata ca in componenta viitorului CSM au reusit sa intre patru judecatori reformisti, Horatius Dumbrava, Adrian Neacsu, Cristi Danilet si Alexandru Serban. Alaturi de acestia isi vor continua mandatul si trei dintre actualii membri care au candidat din nou la alegeri, si anume Lidia Barbulescu, Dan Lupascu si Dan Chiujdea. Vechea garda din CSM este completata de alti trei membri carora le-au fost prelungita functia de membru CSM pe motiv ca nu au un mandat complet. Totusi, componenta viitorului CSM s-ar putea schimba daca Senatul va hotari sa invalideze partial alegerile din cauza neregulilor semnalate la unele candidaturi.

FOTOGALERIE Prima expozitie de violete africane din Romania

I se spune Saintpaulia sau Violeta de Africa si si-a primit denumirea de la numele de familie al baronului german Walter von Saint Paul-Illaire, care a descoperit-o in muntii Uzumbar din Africa de Est, spre sfarsitul secolului al XIX-lea, in timpul unei plimbari cu viitoarea lui sotie. HotNews.ro va prezinta o fotogalerie realizata cu ocazia primei expozitii de violete africane de selectie din Romania, in cadrul evenimentului Locul unde rocile intalnesc florile, desfasurat la Muzeul National de Geologie.

Dacia Duster, inclusa intre cele sapte finaliste ale concursului "Masina anului in Europa"

Dacia Duster a fost inclusa, alaturi de modele precum Citroen DS3 sau Alfa Romeo Giulietta, in randul celor sapte masini nominalizate pentru premiul "Masina Anului 2011 in Europa", acordat dupa votul unor ziaristi auto din peste 20 de tari. Intial au fost desemnate 41 de modele candidate, iar acum Dacia a ajuns pentru prima oara in finala unde va fi prezent in premiera si un model 100% electric: Nissan Leaf. Anul trecut titlul a revenit lui Volkswagen Polo, castigatorul din editia curenta va fi anuntat pe 29 noiembrie. Cele sapte finaliste sunt: Alfa Romeo Giulietta, Citroen C3/DS3, Dacia Duster, Ford C-Max, Nissan Leaf, Opel Meriva si Volvo S60/V60. In cazul Citroen, Ford si Volvo candideaza la un loc versiuni asemanatoare ale aceluiasi automobil.

ANRMAP despre cazul licitatiilor suspecte de trucaj din Bistrita: O firma poate scrie caietul de sarcini al licitatiei la care participa

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice sustine intr-un raspuns remis HotNews.ro ca potrivit legii o firma poate castiga fara probleme o licitatie al carei caiet de sarcini l-a scris chiar aceeasi firma. ANRMAP a emis acest punct de vedere la solicitarea HotNews.ro pe marginea cazului Primariei comunei Magura Ilvei din judetul Bistrita-Nasaud care a legitimat o licitatie in valoare de 400.000 de euro suspecta de trucaj. Caietul de sarcini al licitatiei pastreaza semnatura electronica a companiei Blom Romania, companie care a castigat licitatia. ANRMAP a mai mentionat ca va investiga cazul din Bistrita-Nasaud.

​AUDIO VIDEO Consilierul prezidential Alexandra Gatej: Exista o ingrijorare a celor de la FMI. Daca se reduc comisioanele si marjele de profit ale bancilor, aceste banci sa nu mai aiba motiv sa ramana in Romania

"Exista o ingrijorare a celor din delegatie (FMI) sa avem grija ca acest sistem financiar, altfel bine rezistent la criza pana acum, sa nu fie destabilizat. Adica, daca se reduc comisioanele si marjele de profit ale bancilor in principal, aceste banci sa nu mai aiba motiv sa ramana in Romania. Si sa se produca o destabilizare financiara cam cum s-a produs in alte tari, cand bancile au dat faliment. Practic, ce spun Fondul si Delegatia Europeana este: aveti un avantaj fata de alte tari, care au trecut prin aceasta criza, inclusiv printr-o severa recesiune si chiar un lant de falimente semnificative in sistemul bancar. Voi n-ati avut asa ceva. Si ar fi bine sa pastrati aceasta stabilitate ca va este necesara pentru stabilitatea macroeconomica, pentru stabilitatea cursului", a declarat consilierul prezidential, Alexandra Gatej, la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI realizata de Dan Tapalaga.