Reprezentantii gigantului McDonald's au declarat miercuri ca sunt extrem de dezamagiti de decizia autoritatilor din San Francisco de a interzice meniurile Happy Meal, care ii ademenesc pe copii prin oferirea de jucarii drept cadou, informeaza AFP.

Declaratia de astazi vine la scurt timp dupa de autoritatile din California au adunat voturile preliminare pentru o prevedere care vizeaza interzicerea cadourilor la pachet cu mancaruri care contin prea multa grasime si zahar. Potrivit noilor prevederi, restaurantele pot da cadouri numai la meniurile care contin fructe si legume.

Potrivit oficialilor McDonald's opinia publica este indignata de masura luata de consiliu, parintii simtindu-si incalcate dreptul si responsabiltatea de a decide ce mancare sa cumpere celor mici.

Eric Mar, seful comisiei pentru educatie, a declarat ca acesta este o mare victorie pentru sanatatea copiilor. Masura care a trecut de votul preliminar va fi adoptata saptamana viitoare si va intra in vigoare incepand cu luna decembrie.