Irlanda isi va reduce bugetul cu sase miliarde de euro in anul 2011. Irlanda isi va reduce bugetul cu sase miliarde de euro in anul 2011, sub presiunea unor masuri de austeritate. Uniunea Europeana a salutat aceasta decizie despre care premierul Brian Cowen a declarat ca este necesara in infruntarea unei crize financiare ce survine o data la un secol. "Guvernul a aprobat ajustarea cu sase miliarde de euro a bugetului pentru anul 2011", a declarat premierul Irlandei Brian Cowen. Acesta a mai afirmat ca economiile initiale ale Irlandei ar reduce deficitul bugetar cu 9,25 - 9,5 la suta din produsul intern brut (PIB) de anul viitor, informeaza AFP. ​

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Facebook stie cand vei incheia o relatie, cel mai probabil de Valentine's Day. In urma unui grafic care proceseaza datele oferite de statusurile utilizatorilor, Facebook a identificat perioadele din an care exceleaza in materie de despartiri. Momentele calendaristice cu cele mai frecvente despartiri sunt sezonul de primavara si ziua de Sf. Valentin. Jurnalistul si designerul David McCandless a realizat acest grafic pe care l-a prezentat in cadrul uneia dintre conferintele TED din luna iulie, la Oxford. In urma analizarii acestui grafic reiese ca momentele calendaristice cu cele mai frecvente despartiri sunt ziua de Sf. Valentin (aceasta sarbatoare defineste iubirea atat in sens pozitiv, cat si negativ) si sezonul de primavara. O alta perioada care inregistreaza numeroase esecuri in materie de relatii este cea de dinaintea Craciunului. Ziua de luni este cea mai favorabila pentru o despartire, in vreme ce vara si toamna sunt anotimpurile cele mai sigure din perspectiva longevitatii unei relatii, transmite CNN.

Presedintele sarb Boris Tadic este primul lider sarb care a prezentat scuze pentru victimele croate ale masacrului din 1991. In timpul unei vizite in orasul istoric Vukovar, presedintele Boris Tadic, a oferit o declaratie in care si-a exprimat regretul pentru victimele masacrului din 1991, devenind primul lider sarb care a realizat un astfel de gest. "Ma aflu aici pentru a aduce un omagiu victimelor si pentru a-mi exprima regretul si scuzele. De asemenea sunt aici pentru a oferi posibilitatea de a incepe o noua pagina de istorie in relatia dintre Serbia si Croatia", a declarat Boris Tadic. Presedintele croat Ivo Josipoviv a promis ca nicio crima comisa in timpul masacrului nu va trece nepedepsita. "Vom finaliza procesul de reconciliere dintre Serbia si Croatia si vom fi din nou doua tari vecine aflate intr-o relatie de prietenie", a mai declarat acesta. Masacrul de la Vukovar a fost episodul cel mai sangeros al razboiului dintre anii 1991 si 1995, anunta BBC.

Alina Treiger ar putea fi prima femeie rabin din Germania de dupa razboi. Alina Treiger nu trebuie decat sa priveasca portretul predecesoarei sale pentru a realiza importanta rolului care i s-ar putea acorda. Regina Jonas a facut istorie in momentul in care a fost investita ca prima femeie rabin din istoria Germaniei, insa functia sa a luat sfarsit odata cu moartea acesteia la Auschwitz. In momentul de fata Treiger este pe cale de a deveni prima femeie rabin din Germania de dupa cel De-al Doilea Razboi Mondial. Alina Treiger s-a pregatit pentru aceasta functie timp de cinci ani. Aceasta a declarat ca pana si astazi exista o puternica diviziune intre colegii sai de sex masculin si feminin, scrie The Guardian.

Politia germana a arestat 23 de persoane care au legaturi cu un radio ce a difuzat cantece naziste. Autoritatile din Germania au arestat 23 de persoane, suspectate ca au legaturi cu un post de radio de extrema-dreapta care a difuzat mai multe cantece neo-naziste, a anuntat politia federala. Suspectii au fost arestati dupa ce fortele de securitate au efectuat raiduri in 22 de locuinte din 10 state germane. La perchezitii, desfasurate cu precadere in statele Rheinland-Pfalz si Nordrhein-Westfalen, au participat circa 270 de oficiali germani. Un purtator de cuvant al politiei a anuntat ca unii dintre cei arestati vor aparea joi in fata judecatorilor. Oficialii nu au precizat care sunt acuzatiile aduse celor retinuti. Politia a afirmat ca cei arestati au varste cuprinse intre 20 si 37 de ani. Acestia operau o statie de radio online numita Widerstand-Radio (Radioul Rezistentei), ce a difuzat cantece interpretate de formatii de neo-nazisti, in care se incita la comiterea de asasinate. De asemenea, statia de radio a difuzat mai multe comentarii rasiste, potrivit CNN.(A.N.)

Silvio Berlusconi "coplesit" de acuzatii la adresa vietii sale private. Silvio Berlusconi traverseaza o perioada in care trebuie sa infrunte cele mai multe acuzatii legate de consumul de droguri si implicare in relatii sexuale din cariera sa. Ultima invinuire pe care premierul italian o neaga, calificand-o drept o "poveste inventata" vine din partea unei foste prostituate care marturiseste ca a prestat servicii sexuale pentru acesta. Berlusconi neaga toate aceste acuzatii si suspecteaza ca au fost provocate de mafia italiana. "In ce alta tara din lume mai este nevoit primul ministru sa se apere impotriva unor povesti inventate?" a declarat Silvio Berlusconi. Berlusconi a fost tinta unei serii de scandaluri in ultimii ani. Printre acestea se numara si cazul prostituatei Patrizia D'Addario cu care premierul ar fi intretinut relatii sexuale in anul 2008. De asemenea, acesta mai este invinuit si pentru prietenia sa cu adolescenta fotomodel Noemi Letizia, informeaza The Guardian.