James Michael Harlan, designer american si pasionat de masini a construit in 3 ani macheta fidela a circuitului de Formula 1 de la White Lake, informeaza Oddity Central.

Mini-circuitul de Formula 1Foto: Captura Youtube.com

Macheta este compusa din miniaturi realizate la o scara de 1:32 a masinilor de curse, podiumului si a tuturor celorlalte elemente ale circuitului. Pista are o lungime de peste 44 metri si seamana izbitor cu originalul. Faptul cel mai surprinzator este acela ca Harlan a folosit materiale obisnuite in demersul sau, ca banda de cupru sau fire electrice pe care le-a retusat cu vopsea.

Americanul organizeaza curse pe propriul circuit la care participa aproximativ 30 de persoane, dupa modelul curselor adevarate, cu runde de calificare, opriri la boxe si toate cele necesare unei curse autentice, care dureaza chiar si 24 de ore.

Pentru realizarea capodoperei, Harlan a cheltuiut pana acum 6.000 de dolari si a investit peste 7.000 ore de munca. Cu toate acestea, iubitorul de masini declara ca se afla la inceput si ca doreste sa-si imbunatateasca proiectul.