Premierul Emil Boc a inaugurat un nou tronson din Autostrada Transilvania: Am facut in perioada de criza mai mult decat au facut altii in vremuri de crestere economica.

48hFoto: Colaj foto

Premierul Emil Boc a inaugurat, sambata, inca 10 kilometri ai Autostrazii Transilvania, intre Turda si Campia Turzii. "E o vorba la romani, ca toamna se numara bobocii. Toamna aceasta se numara kilometrii de autostrada", a spus premierul, adaugand ca in 2011 "lucrurile vor merge si mai departe, pentru ca vom folosi banii din fondurile europene". Ceremonia a avut loc la aproape un an dupa ce seful Guvernului a inaugurat primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania, pe tronsonul 2B Turda-Gilau, el parcurgand atunci traseul la volanul unei Dacii Logan.

Mugur Isarescu: ​Arieratele sunt poate una dintre cauzele pentru care avem recesiune si inflatie. Sunt mai grave decat deficitele

“Arieratele sunt poate una dintre cauzele recesiunii. Distorsioneaza cresterea economica, influenteaza inflatia si alimenteaza recesiunea. Sunt ca o boala contagioasa prin faptul ca creaza intarzieri de plati care pot fi mai grave decat deficitele”, a declarat Mugur Isarescu, la o conferinta la Sinaia organizata de BNR, ARB si Alpha Bank.

Muncitorii chinezi au ridicat un hotel de 15 etaje in doar sase zile

Muncitorii chinezi au reusit sa contruiasca un hotel de 15 etaje in doar sase zile, transmite The Upshot, un blog al YahooNews. Ark Hotel a fost ridicat in localitatea Changsha, capitala provinciei Hunan, aflata in zona de centru-sud a Chinei. Hotelul, care a fost realizat din module prefabricate, cu ajutorul unor tehnici de constructie moderne, poate rezista la cutremure de 9 grade pe scara Richter, este izolat fonic si termic.

F1: Sebastian Vettel, cel mai tanar campion din istoria Marelui Circ

Sebastian Vettel este noul campion din Formula 1, germanul castigand titlul mondial dupa ce s-a impus in ultimul Mare Premiu al sezonului (de la Abu Dhabi), iar Fernando Alonso a terminat doar pe locul 7. Pilotul celor de la RedBull devine cel mai tanar castigator din istoria Marelui Circ (23 de ani si 135 de zile).

CCR a publicat motivarea deciziei privind neconstitutionalitatea asumarii raspunderii pe Legea Educatiei: Curtea constata ca cererea Senatului de oprire a procedurii asumarii raspunderii excedeaza competentei sale

Curtea Constitutionala a Romaniei a publicat, vineri, motivarea deciziei din data de 3 noiembrie, prin care a constatat ca asumarea raspunderii Guvernului asupra Legii educatiei este neconstitutionala deoarece exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern, in conditiile asumarii raspunderi Executivului asupra unei legi aflate deja in dezbatere parlamentara.

Bucuresti: Joi seara a inceput demolarea caselor de pe Bulevardul Buzesti

Primaria Capitalei a inceput joi seara demolarea caselor de pe partea dreapta (venind dinspre Piata Victoriei spre Vasile Parvan) a Bulevardului Buzesti pentru largirea strazii la trei benzi pe sens. Pana in prezent au fost puse la pamant doua case. Proprietarii si chiriasii din zona se plang ca inca nu au fost despagubiti. ONG-urile au atacat in instanta hotararile de Consiliu General in baza carora se face largirea strazii. Madalin Dumitru, seful Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei, spune ca vor fi daramate in total 87 de case, pe masura ce vor fi emise autorizatiile de demolare.

Investitorii vor doua turnuri si un mall in Capitala. Primele proiecte majore in ultimele 12 luni

Dupa aproape un an si jumatate in care la Comisia Tehnica de Urbanism de la Primaria Capitalei, forul care avizeaza cele mai importante proiecte din Bucuresti, au venit numai proiecte mici, in aceasta saptamina au fost prezentate spre avizare doua turnuri si un mall. Unul dintre turnuri, o cladire de 17 etaje, se afla vizavi de Parcul Tineretului, pe Calea Serban Voda. Turnul face parte dintr-un ansamblu de cladiri cu inaltime mai mica. In ansamblu vor exista locuinte, birouri si galerii comerciale. Terenul are o suprafata de circa 8000 mp, iar in zona este prevazuta, prin Planul Urbanistic General, construirea unei cladiri de peste 45 de metri.