Un caz de holera a fost depistat si in Florida. O femeie recent intoarsa de la rudele sale din Haiti a adus holera in Florida, potrivit departamentului american de stat pentru sanatate. Femeia a primit ingrijiri medicale si sanatatea ei evolueaza pozitiv. Identitatea ei nu a fost facuta publica. Presa a dezvaluit insa ca rudele haitiene ale femeii locuiesc in Artibonite Valley, sursa epidemiei de holera care a omorat 1100 de oameni si a imbolnavit peste 18.000. Autoritatile din Florida sunt in stare de alerta actionand rapid prin investigatii medicale in cazul oricarei persoane cu simptome de holera. In Florida locuiesc peste 240.000 de persoane nascute in Haiti care calatoresc frecvent in tara lor de origine, scrie AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Arheologii englezi au descoperit un sit roman in vestul Londrei. Arheologii au descoperit un sit din epoca romana sub un parc din vestul Londrei. Situl contine un drum roman care facea legatura intre orasele Londinium si Silchester, ramasitele unei asezari si morminte. Asezarea datateaza de la inceputul erei noastre si pare ca functiona ca un centru de aprovizionare al orasului roman Londinium si ca un adapost pentru calatori. Intregul ansamblu s-a decoperit la o adancime de jumatate de metru fata de nivelul solului, iar detaliile nu vor fi facute publice pana la finalizarea lucrarilor. Jo Lyon, reprezentantul Muzeului Londonez al Arheologiei, a declarat ca descoperirea ajuta la vizualizarea imaginii de ansamblu a orasului Londinium si a legaturilor existente cu restul Imperiului Roman. Asezarea descoperita era una rurala tributara Tamisei, in interiorul ei gasindu-se sute de artefacte romane, monede, dar si morminte ale vechilor locuitori. Locurile de inhumare au starnit interesul cercetatorilor fiind pozitionate in santuri fara artefacte sau bunuri funerare, anunta CNN.

Presedintele Irakului refuza sa semneze condamnarea la moarte a lui Tarek Aziz. Presedintele Irakului Jalal Talabani a declarat miercuri ca nu va semna ordinul de executie al fostului ministru al afacerilor externe, Tarek Aziz. Acesta a fost condamnat la moarte prin spanzurare luna trecuta pentru acuzatii privind persecutia religioasa in Irak. Presedintele a mai declarat ca se afla de partea lui Aziz, datorita faptului ca amandoi sunt crestini si ca fostul ministru are acum o varsta inaintata, peste 70 de ani. Aziz executa in prezent o sentinta de 15 ani de inchisoare penru executiile din anul 1992, in timpul regimului lui Saddam Hussein, informeaza Ria Novosti.

Medicii spanioli pregatesc primul transplant pentru ambele picioare. Ministrul Sanatatii din Spania a anuntat ca medicii vor realiza primul transplant de picioare imediat ce se va gasi un donator. Beneficiarul va fi un barbat care si-a pierdut ambele picioare intr-un accident si care nu poate folosi proteze. Un transplant dublu de brate s-a realizat la Munchen in anul 2008, dar pana acum nimeni nu a efectat un transplant de picior. Pedro Cavadas, medicul care conduce echipa de specialisti ce vor efectua transplantul, a realizat in anul 2006 o alta premiera spaniola: transplantul de maini. Dupa aceasta reusita presa spaniola l-a poreclit "doctorul minune", informeaza BBC.

Sarbul Darko Novovic a doborat recordul mondial la inot pe Amazon. Jucatorul sarb de polo Darko Novovic sustine ca a batut recordul mondial inotand pe raul Amazon 5450 de km. Distanta a fost parcursa in timp de 46 de zile. Recordul anterior aparinea slovenului Martin Strel. Novovic s-a pregatit pentru marea aventura timp de 2 ani si jumatate si a inceput cursa in data de 29 septembrie 2010, sperand sa doboare recordul anterior si sa poata ajuta cu banii castigati o biserica din Muntenegru. Sarbul a inotat in medie 16 ore pe zi trecand din Peru in Brazilia, indurand vanturile amazoniene si ocolind vartejurle din apa. Pestii piranha, serpii anaconda si rechinii au fost tinuti la distanta de inotator printr-o cusca de plasa suspendata intre cele 2 ambarcatiuni care l-au flancat pe Novovic in timpul calatoriei sale. Reprezentantii Guinness World Records au declarat ca nu au primit inca o solicitare oficiala pentru omologarea recordului, dar ca subiectul este foarte interesant si spera sa primeasca detalii in cel mai scurt timp, anunta The Guardian.

Wall Street a inchis incert, in urma nesigurantelor venite dinspre zona euro. Bursa americana a incheiat sedinta de tranzactionare de miercuri fara o directie prea clara, pastrandu-si incertitudinile legate de zona euro, care au contribuit la scaderea de aproximativ 2 procente de marti. Astfel, la sfarsitul sedintei de miercuri, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 15,62 puncte sau 0,14%%, ajungand la 11.007,88 puncte. Standard & Poor's 500, indicele celor mai prezentative companii americane, a inchis in urcare cu 0,25 puncte sau 0,44%, pana la 1.178,59 puncte, in timp ce Nasdaq Composite, indicele care monitorizeaza tendinta companiilor tehnologice, a inchis cu 6,17 puncte in plus sau 0,25% pana la 2.476.01 puncte. "Este aceeasi dinamica de ceva timp. Atunci cand exista o problema mare ca cea a Irlandei, aici, in SUA va fi o zi foarte negativa, iar a doua zi pe piata este de fapt, revigorarea", a declarat Gregori Volokhine, presedinte Meeschaert New York.