Fiul chestorului Dan Valentin Fatuloiu, Alexandru, denumit in unele cercuri si 'beizadeaua din Topoloveni', este cel de-al doilea denuntator in cazul mitei de un milion de euro de la Ministerul de Interne. La el ar fi apelat omul de afaceri Catalin Chelu, printr-un prieten, Stefan Badea, acuzat si el in dosar, pentru a lua legatura cu chestorul Fatuoliu. Alexandru Fatuloiu nu a scapat, de-a lungul timpului, de atentia presei, numele sau fiind invocat in dosarul hackerilor de la Pitesti sau in imprumuri acordate, pentru recuperarea carora a fost acuzat de agresiune si nu a ezitat sa apeleze la instanta. Alexandru Fatuloiu este si 'personajul ' principal al unei manele:

"Fortza ba...

Pentru Alex Fatuloiu/

Hei, hei

E seful Politiei,

E seful Politiei

Fara numar"

duet pitesti(pt alex fatuloiu din topoloveni)

Dan Valentin Fatuloiu sustine ca fiul sau nu are nicio legatura cu Catalin Chelu si numele lui Alexandru a fost implicat in dosar in urma unei "tradari" a politistilor de la Economic. "Intre fiul meu si Chelu nu este nicio legatura. El a fost, dupa ce m-au tradat ofiterii de la Economic, carora le-am cerut sa faca o harta relationala cu toate clanurile financiare din tara. Printr-un interpus, Chelu l-a sunat pe fiul meu ca sa-i dea telefonul pentru a discuta cu mine sa cadem la pace, pentru ca altfel ma face praf pe televiziuni. M-am intalnit cu el cand mi-a dat banii. Fiul meu nu face imprumuturi. Este un om de afaceri onest, n-a avut niciodata probleme cu legea. A avut cateva contracte unde nu i s-au dat banii si bineinteles, din obligatie contractuala, a solicitat instantei", a spus Valentin Fatuloiu, pentru Realitatea TV.

Si Romania Libera scrie, in editia de sambata, ca omul de afaceri Catalin Chelu a ajuns la chestorul Fatuloiu prin Stefan Badea, care il cunostea pe fiul secretarului de stat. Chelu s-ar fi intalnit prima data cu Fatuloiu in urma cu o saptamana, cand i-a cerut ajutorul si pentru a prelua actiunile de la Hidroconstructia detinute de "un director batran".

Autodenunturi la DNA au facut doar secretarul de stat Dan Valentin Fatuloiu si fiul acestuia inca de la primul contact cu reprezentantii lui Chelu, respectiv din luna august 2010. Avocatii lui Chelu au anuntat ca si acesta ar fi facut un denunt.

Alexandru Fatuloiu a fost acuzat in primavara acestui an de familia liderului PNTCD Pitesti, Gheorghe Dinescu, ca l-a lovit pe fiul acestuia in urma unui scandal izbucnit intr-un cazinou din Pitesti. Dinescu jr. sustine ca a fost injurat si agresat de Alexandru Fatuloiu. Fiul chestorului a declarat, in replica, ca e vorba de o inscenare, pe fondul unui litigiu mai vechi dintre baiatul politicianului argesean si asociatul sau, Catalin Zuluf, caruia Alexandru Dinescu i-ar datora o suma de bani, scrie Ziarul Ancheta.

Valentin Fatuloiu i-a donat fiului sau vila din Topoloveni, in 2007, pentru a-si putea cumpara locuinta de serviciu, dupa cum scria atunci Oradea Online. Potrivit sursei citate, Valentin Fatuloiu a depus, la inceputul anului 2007, o cerere la Ministerul Administratiei si Internelor pentru a-si cumpara locuinta de serviciu.

Cu putin timp inainte, Fatuloiu ii donase fiului sau, Alexandru, vila din comuna Topoloveni, judetul Arges. Alexandru Fatuloiu a mai primit de la bunica din partea mamei si un teren intravilan de 14.472 de metri patrati, care in 2004 figura in declaratia de avere a sefului politiei.

El a recunoscut atunci ca a facut o cerere catre MAI pentru a vedea daca indeplineste conditiile legii pentru a putea sa-si cumpere locuinta de serviciu. "Mi-am facut urmatoarea socoteala: sint un tip activ, sa-mi caut si eu sa-mi fac ceva. Fiul meu are acum casa lui (cea donata de tatal sau - n.r.), businessul lui, iar eu ce o sa fac dupa ce ies la pensie? Sa ma dea afara din apartamentul de serviciu? I-am intrebat daca apartamentul meu face obiectul vinzarii si daca il pot cumpara", declara Fatuloiu.