Solutia lui Botis la criza de locuri din crese: Sunt cazuri in care bonele pot sa ingrijeasca sapte-opt-zece copii. Trebuie sa flexibilizam aceasta zona, pentru a crea si variante​

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

Bonele ar putea fi atestate de stat, pentru a putea ingriji in institutii de tip familial sapte-opt-zece copii, dupa model occidental, a declarat ministrul muncii, Ioan Botis, la Discutia de luni, o emisiune HotNews.ro - RFI moderata de Dan Tapalaga. Aceasta solutie este prevazuta in noul cod al asistentei sociale, care va fi trimis spre dezbatere partenerilor de dialog social, saptamana viitoare. Botis a mai spus ca pachetul de legi privind codul social va fi trecut prin Parlament, nu prin asumarea raspunderii, cum se intampla in cazul legii educatiei.

Cui datoreaza Irlanda zecile de miliarde de euro?

Ca s-o lamurim din prima, bancilor. Acelorasi banci dintre care unele au fost salvate de la faliment de catre autoritatile publice si care acum au gasit un mijloc foarte bun de a face profit. Marile banci germane de pilda au dezvaluit cu ocazia stress-testelor din iulie ca detin 138 de miliarde de dolari (circa 101 miliarde de euro) titluri de creanta asupra Irlandei. Cea mai recenta confirmare a venit luni din partea Deutsche Bank.Tot pe atata detin si bancile britanice (dintre care merita mentionata banca de stat RBS, foarte activa in Irlanda).

​Referatul DNA: Cum au planuit asociatii lui Catalin Chelu sa mascheze spaga pentru secretarul de stat Fatuloiu sub forma unui uscator in vid

Procurorii DNA sustin, in referatul arestarii omului de afaceri Catalin Chelu, ca Nitache Stefan Badea, coinculpat in dosarul tentativei de mituire a secretarului de stat al MAI Dan Valentin Fatuloiu, a planuit ca 300.000 de euro din presupusa mita de 1 milion de euro sa fie mascata sub forma vanzarii unui aparat industrial: un uscator in vid. Utilajul in cauza urma sa fie obiectul unor contracte succesive intre SC Alprom SA Pitesti, societate al carei actionar majoritar este Catalin Chelu si firma lui Alexandru Fatuloiu fiul lui Dan Valentin Fatuloiu.

Valentin Fatuloiu vorbeste de doua persoane avand legaturi cu Chelu, care au murit in conditii suspecte/Americanii s-au plans de seful IGPR - Petre Toba- pentru ca ii schimba pe toti cei care aveau expertiza

Secretarul de stat Dan Fatuloiu a declarat, luni, la Antena 3, ca exista cel putin doua persoane care aveau legaturi cu Catalin Chelu si care au murit in conditii suspecte, ca "Deja vorbim de o grupare mafiota care foloseste mijloace destul de dure". El a exemplificat: "este o doamna Luminita, folosita ca sageata pentru falimentarea unor societati; ea a murit intorcandu-se de la consiliul de administratie, in conditii suspecte; desfac furtunul de la frana, de exemplu; mai exista un cetatean care s-a aruncat de la etajul 8...".

Mireille Radoi despre sefia Bibliotecii Centrale Universitare: Pe componenta cultural-axiologica a securitatii nationale, BCU este de interes national

Mireille Radoi, democrat-liberala care a castigat concursul pentru sefia Bibliotecii Centrale Universitare, a explicat pentru HotNews.ro care este proiectul cu care vine la sefia BCU si care sunt motivele pentru care a candidat la aceasta functie. "Pe componenta cultural-axiologica a securitatii nationale, Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti Carol I este de interes national si poate reprezenta un vector de sustinere si promovare a modelului valoric romanesc", a declarat aceasta. Pe data de 15 noiembrie, Radoi a castigat concursul pentru functia de director general al BCU. Rezultatul a fost contestat insa de asociatiile de bibliotecari din tara, care critica lipsa de experienta in acest domeniu si lipsa de transparenta in modul de organizare a concursului.

Irlanda: Pot salva 80 de miliarde de euro economia unei tari, dar si mandria profunda pe care o au irlandezii?

"Bailout" e termenul cel mai cautat pe Internet acum in Irlanda si cuvantul care apare aproape in fiecare fraza rostita de oameni. “Salvarea financiara” oferita de UE si FMI Irlandei a avut darul sa imparta societatea irlandeza, una dintre cele mai mici din Europa, in doua: cei care se bucura de ajutor si cei care cred ca Irlanda, cea vesnic luptatoare pentru independenta, si-a predat puterea organismelor internationale.

Incheierea Tribunalului Bucuresti in cazul Catalin Chelu. Cum motiveaza magistratii arestarea preventiva a omului de afaceri si a celor trei coinculpati

Magistratii Tribunalului Bucuresti au redactat incheierea sedintei de judecata in urma careia omul de afaceri Catalin Chelu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile acuzat fiind de procurorii DNA ca l-ar fi mituit pe secretarul de stat Dan Valentin Fatuloiu. Magistratii au explicat in motivarea hotararii ca “există probe că lăsarea inculpaţilor în libertate prezintă pericol concret pentru ordinea publică având în vedere împrejurările şi modalitatea de comitere a presupuselor fapte”. Potrivit incheierii, avocatul lui Catalin Chelu a incercat sa argumenteze in fata instantei faptul ca omul de afaceri a fost provocat sa comita infractiunile de care este acuzat.

Comisia de invatamant a Senatului: Minoritatile vor invata Istoria si Geografia in romana, la gimnaziu si liceu, iar la finalul fiecarei lectii va exista un rezumat in limbile minoritatilor nationale

Elevii apartinand minoritatilor nationale vor invata la gimnaziu si la liceu disciplinele Istorie si Geografie in limba romana. In plus, la finalul fiecarei lectii va exista in manuale cate un rezumat in limbile minoritatilor nationale. Modificarile au fost aduse legii de Comisia de invatamant a Senatului, a declarat pentru HotNews.ro vicepresedintele comisiei, Ecaterina Andronescu. "Noi nu am facut decat sa lasam legea asa cum este acum. In primar se preda in limba materna, iar in gimnazial si liceal in limba romana. Noi am adaugat un plus la lege, prin introducerea unui rezumat in limba minoritatilor", a explicat fostul ministru al Educatiei.

Botis: Ministerul Muncii a venit cu propunerea unei indemnizatii de 400 lei "pentru ca mamele sa revina mai rapid la locul de munca"

Ministrul Muncii, Ioan Botis, sustine ca vrea sa incurajeze intoarcerea mamelor la munca mai repede. "Doresc foarte mult sa sprijin intoarcerea pe piata muncii a mamelor si Ministerul Muncii a venit cu propunerea unei indemnizatii de 400 lei pentru ca mamele sa revina mai rapid la locul de munca. Ramane sa vedem pe cat timp va beneficia de aceasta indemnizatie", a spus Botis. Insa, perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului ar putea fi modificata. Variantele luate in calcul pentru reducere sunt 12, 14 sau 18 luni, de la 2 ani cat este in prezent.