Calin Huma, romanul care a lucrat pentru parlamentarul britanic Mike Hancock (a carui asistenta, Ekaterina Zatuliveter, risca sa fie expulzata din Marea Britanie sub acuzatia de spionaj), este un om de afaceri din Iasi extrem de discret. Acesta, insa, are o legatura de afaceri foarte interesanta cu Marian Victor Popa, presedintele Transparency International Romania, scrie Kamikaze.

Cei doi sint asociatia intr-o societate comerciala din Iasi, Aqua Mold Trading SRL, la care Popa are 49% din partile sociale iar Huma detine 11%. La o prima vedere, intre cei doi nu exista alta legatura in afara de aceasta asociere intr-o societate comerciala care imbuteliaza si vinde apa minerala. Totusi, conform CV-ului lui Popa, acesta nu este doar ONG-ist, ci si om de afaceri. Ba chiar manager de companii multinationale, si asta nu de dupa 1990, ci chiar de dinainte.

"Mike" Popa, sef in comert exterior inainte de '89

Dincolo de afacerile pe care Popa le face in Romania, insa, trebuie mentionat ca presedintele Transparancy International Romania a lucrat, inainte de 1989, in comertul exterior.

Articol integral