Banksy va dona 80.000 de lire grupului radical de arta Voina din Rusia. Banksy, cel mai important realizator de graffitiy din lume, va dona suma de 80.000 de lire controversatului grup radical de arta Voina, din Rusia. Doi dintre membrii acestei grupari se afla in momentul de fata in inchisoare, sub acuzatia de huliganism. Artistul stradal britanic a promis ca va dona banii incasati in urma unei expozitii cu vanzare ce va avea loc miercuri, catre colectivul grupului Voina. Gruparea Voina este cunoscuta in Rusia pentru actiunile radicale pe care le intreprinde, cum ar fi inscenarea unei orgii intr-un muzeu din Moscova sau pictarea unui falus imens pe un pod din Sankt Petersburg, informeaza The Guardian. ​

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Sustinatorii lui Julian Assange au organizat marsuri de protest in marile capitale ale lumii. Mai multe mitinguri de sustinere a libertatii de exprimare au fost programate sambata in cateva capitale ale lumii, cu scopul de a protesta impotriva arestarii lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks. Acesta este retinut intr-o inchisoare de la periferia Londrei, acuzatia sa neavand nicio legatura cu informatiile dezvaluite pe site-ul Wikileaks. Sambata site-ul spaniol Free Wikileaks a mobilizat protestatarii pentru a se reuni in capitalele Spaniei, Mexicului, Argentinei, Olandei, Columbiei si Peru si a cere eliberarea lui Julian Assange. "Dorim eliberarea lui Julian Assange de pe teritoriul marii Britanii" declara reprezentantii site-ului spaniol. Marsuri similare de sprijinire a cauzei lui Assange au fost organizate vineri si in Australia. Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a fost arestat in Marea Britanie in baza unui mandat european emis de Suedia, a anuntat politia metropolitana din Londra, potrivit Reuters, dupa ce acesta s-a predat, anunta CNN.

O pictura a lui Leonardo da Vinci ar putea fi distrusa daca va fi transportata la Londra. Una dintre cele mai frumoase picturi din lume ar putea fi deteriorata in timp ce va fi transportata la Londra pentru expozitia Leonadro da Vinci, declara un grup de experti polonezi care militeaza pentru mentinerea capodoperei renascentiste pe teritoriul polonez. Expozitia va fi organizata anul viitor la Galeria Nationala din Marea Britanie. Istoricii si restauratorii din Cracovia sustin ca intentia Galeriei Nationale londoneze de a imprumuta pictura "Doamna cu hermina" impune "o serioasa, chiar condamnabila amenintare" la adresa existentei capodoperei. Pictura, care o infatiseaza pe Cecilia Gallerani, iubita lui Ludovico Sforza, este mult prea fragila pentru a fi supusa transportului catre Londra. Asociatia Istoricilor de Arta din Cracovia a trimis o scrisoare catre asociatia ArtWatch din Marea Britanie pentru a atrage atentia publicului asupra riscului la care ar putea fi supusa pictura lui Leonardo da Vinci, scrie The Guardian.

Putin: Rusia va beneficia de transport de mare viteza in timpul Cupei Mondiale de Fotbal din 2018. Premierul rus Vladimir Putin a promis ca Rusia va beneficia de transport feroviar de mare viteza intre orasele gazda ale Cupei Mondiale de Fotbal din 2018. Putin a facut aceasta declaratie duminica in urma vizitei presedintelui finlandez Tarja Halonen pentru inaugurarea trenului Allegro ce leaga Helsinki de Sankt Petersburg. Putin a mai adaugat ca noile servicii menite sa reduca timpul de calatorie al pasagerilor vor fi accesibile pentru orase precum Moscova, Kazan, Samara, Ulyanovosk, transmite Ria Novosti.

Fiul lui David Gilmour, chitaristul trupei Pink Floyd, a fost arestat in timpul unui protest studentesc. Fiul lui David Gilmour, chitaristul trupei Pink Floyd, a fost arestat duminica dupa ce a fost fotografiat in timp ce se urca pe unul dintre monumentele nationale ale Marii Britanii, pe durata unei revolte studentesti. Mii de studenti demonstranti au organizat joi un mars pe strazile Londrei, dupa ce guvernul a castigat votul pentru majorarea taxelor de scolarizare la nivel universitar. Charlie Gilmour, fiul adoptiv al lui David Gilmour, a declarat vineri ca ii pare rau pentru "teribila insulta" comisa la adresa eroilor nationali, relateaza AFP.

Putin: Catelusul bulgar Buffy se intelege foarte bine cu Connie. Premierul rus Vladimir Putin a asigurat populatia ca Buffy, catelul primit in dar din partea omologului sau bulgar Boyko Borisov, se simte foarte bine si are o relatie speciala cu Connie, celalalt caine pe care premierul il detine. "Buffy da tot timpul din coada si o musca mereu pe Connie de urechi" a declarat Putin cu ocazia vizitei efectuate de Dima Sokolov, in varsta de cinci ani, care a si sugerat numele pe care astazi il poarta Buffy. Putin nu a ezitat sa isi dezvaluie latura sa sensibila. Acesta a declarat ca i-a placut foarte mult numele sugerat de Dima, anunta Novinite.