Israel: O statuie veche de 2000 de ani a fost descoperita in urma unei furtuni puternice. O furtuna puternica, care a facut sa se prabuseasca o parte dintr-o stanca de pe coasta centrala a Israelului, a contribuit la descoperirea unei statui ce dateaza din perioada romana, a declarat Autoritatea Israeliana a Antichitatilor. Statuia din marmura alba reda silueta unei femei care poarta toga si sandale, aceasta avand o inaltime de 1,2 metri si o greutate de aproximativ 200 de kilograme. Statuii ii lipsesc bratele si capul. Specialistii estimeaza ca aceasta ar avea o vechime de aproximativ 2000 de ani. Statuia a fost descoperita de un trecator care se plimba pe tarmul orasului Ashkelon, transmite Daily Mail.

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Alegeri prezidentiale in Belarus: Lukashenko castigator, potrivit exit poll-urilor. Presedintele Belarusului Alexander Lukashenko, denumit "utimul dictator din Europa" de catre un oficial american, a castigat alegerile prezidentiale, conform exit poll-urilor publicate de cateva institutii media. Intre timp o demonstratie organizata in sprijinul candidatului oponent Vladimir Neklyayev a izbucnit la Minsk. In urma luptelor de strada Neklyayev a fost ranit si transportat ulterior in stare de inconstienta catre biroul sau, a declarat un alt candidat Nikolay Statkevich. Purtatorul de cuvant Yulia Ymashevskaya a declarat ca Vladimir Neklyayev a fost batut grav. De asemenea avocatii candidatilor Nikolay Statkevich si Vladimir Neklyayev au fost raniti. Lukashenko, aflat in functia de presedinte din anul 1994, a concurat impotriva a noua candidati, potrivit Biroului Electoral Central. Sondajele nationale au aratat ca Lukashenko se bucura de sprijinul electoratului, informeaza CNN.

Societatea civila din Marea Britanie solicita incetarea "apartheidului" privind casatoria dintre cuplurile gay. Societatea civila din Marea Britanie va da curs unei noi provocari ce va solicita schimbarea legislatiei britanice ce impiedica cuplurile heterosexuale sa incheie parteneriate civile, iar pe cele gay sa se casatoreasca. Actiunile acestora vor incepe joi la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. In ultimele doua luni cererile a opt cupluri din Marea Britanie (patru heterosexuale si patru homosexuale) pentru incheierea parteneriatelor civile si pentru casatorie au fost refuzate. Activistii din cadrul campaniei "Equal Love" doresc schimbarea legislatiei britanice pe motiv ca este discriminatorie si contrara Declaratiei Drepturilor Omului, anunta The Guardian.

Bulgaria: 95% dintre dispozitivele de supraveghere sunt utilizate pentru a asculta convorbirile telefonice. Aproape toate dispozitivele de supraveghere utilizate in Bulgaria sunt folosite pentru a asculta si pentru a transcrie convorbiri telefonice, a anuntat duminica Forumul National impotriva Crimelor si Terorismului (NAAF). Datele NAAF arata ca 95% dintre dispozitivele de supraveghere au legatura cu spionarea convorbirilor telefonice, dintre care mai putin de 3% dintre acestea servesc drept proba in instantele de judecata si mai putin de 1% au legatura cu exprimarea verdictelor judecatoresti. Presedintele NAAF si fostul sef al Unitatii Centrale pentru Combaterea Crimei Organizate(CSBOP), Tihomir Stoychev a adaugat ca 45% dintre actualii diplomati bulgari au fost colaboratori ai Securitatii de stat comuniste, potrivit Novinite. ​

A murit economistul si politicianul Tommaso Padoa-Schioppa. Tomasso Padoa-Schioppa, unul dintre initiatorii monedei unice, a murit sambata la varsta de 70 de ani. Economistul si politicianul italian a suferit un atac de cord in timp ce lua masa cu prietenii sai. Padoa-Schioppa, ministrul economiei in perioada de guvernare a lui Romano Prodi, a fost membru al primului consiliu executiv al Bancii Centrale Europene, anunta BBC.