S-a lansat un nou iaht ecologic proiectat pentru expeditii. O data la cativa ani un nou iaht cu un design spectaculos este lansat pe apa. Anul acesta a fost dedicat iahtului "Exuma", dotat cu un motor menit sa consume mai putin combustibil si proiectat sa emita mai putine emisii de carbon decat alte iahturi cu motor de dimensiuni similare. In anul 2010 "Exuma" a castigat premiul " Green Yacht of the Year" in cadrul Expozitiei de Iahturi de la Monaco. "Exuma" se evidentiaza prin inglobarea a trei caracteristici esentiale: durabilitate, eficienta si putere. Iahtul a fost proiectat pentru expeditii. Proprietarul acestuia si-a dorit ca iahtul sa fie echipat astfel incat sa se poata deplasa la orice destinatie, avand in acelasi timp un impact cat mai scazut asupra mediului inconjurator, transmite CNN.

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Bulgaria: O noua destinatie turistica pentru Revelion - miraculoasa pestera Yagodinska. Iubitorii de pesteri beneficiaza acum de o noua destinatie turistica pentru Revelion: pestera Yagodinska din sudul Bulgariei. Aceasta este situata in muntii Rodopi, are 10km lungime si se inalta pe trei nivele, dintre care ultimul este dotat cu electricitate si organizat astfel incat sa poata fi utilizat in scopuri turistice. In ultimii ani speologii din cadrul clubului Rodopeya si turistii care viziteaza satele apropiate au ales sa isi petreaca Revelionul in interiorul pesterii. Cateva nunti au fost, de asemenea, organizate recent in pestera Yagodinska. Primul nivel al pesterii cuprinde un sit arheologic valoros, in mileniul 4 i.Hr. fiind locuit de cativa olari care lucrau cu ajutorul unor cuptoare speciale. Pestera este renumita pentru formele sale unice si pentru coloritul rocilor sale. In interiorul ei se inregistreaza o temperatura constanta de 6 grade Celsius, informeaza Novinite.

Fostul presedinte al Venezuelei Carlos Andres Perez a murit la varsta de 88 de ani. Fostul presedinte al Venezuelei Carlos Andres Perez a murit la varsta de 88 de ani in Florida. Decesul i-a fost provocat de un atac de cord, a declarat fiica acestuia. Carlos Andres Perez a ocupat functia de presedinte al Venezuelei intre anii 1974 - 1979 si 1989 - 1993. Primul sau mandat a fost caracterizat de transformarea economiei din Venezuela datorita unei cresteri bruste a veniturilor obtinute din vanzarea petrolului. Ce de-al doilea mandat al lui Carlos Andres Perez a fost marcat de numeroase acuzatii de coruptie, anunta BBC.

Obama a vizitat de Craciun baza Marinei din Hawaii. Presedintele Barack Obama impreuna cu prima doamna a Americii Michelle Obama au vizitat sambata baza Marinei din Hawaii, unde marinarii si membrii familiilor acestora serveau masa de Craciun. Barack Obama, care se afla intr-un sejur de 11 zile in Hawaii alaturi de familia sa, nu avea planificat initial niciun eveniment public in cursul acestor zile. Presedintele Americii a mai vizitat atat anul trecut, cat si acum doi ani aceeasi baza militara, evenimentele avand loc tot in ziua de Craciun. Pentru aproximativ 40 de minute Presedintele a dat mana cu marinarii si familiilor lor, a purtat discutii cu acestia si a pozat in fotografiile lor, relateaza Reuters.

Inna Hodorkovski: "Sotul meu va ramane in inchisoare cel putin pana in 2012". Sotia fostului magnat Mihail Hodorkovski a declarat ca nu exista nicio speranta pentru achitarea sotului ei. "Nu, nu cred ca este posibil" a declarat Inna Hodorkovski intr-un interviu recent. "Sotul meu va sta in inchisoare cel putin pana in 2012, asta este sigur. Ce se va intampla mai departe, nu se stie", a adaugat aceasta. Judecatoria din cartierul Khamovniki (Moscova) va anunta luni verdictul in ceea ce priveste perioada de detentie a lui Hodorkovski si a partenerului sau de afaceri Platon Lebedev. Instiintarea ar fi trebuit sa aiba loc intial in data de 16 decembrie. Khodorkovsky si Lebedev au petrecut deja sapte ani in spatele gratiilor pentru evaziune fiscala, precizeaza Ria Novosti.