O companie farmaceutica britanica a creat un vaccin impotriva cocainei. Compania farmaceutica britanica Xenova a creat o prima varianta a unui vaccin care promite sa previna si sa vindece dependenta de cocaina, informeaza BBC. Vaccinul s-a dovedit a fi eficient in jumatate din testele clinice facute pana in prezent si este bazat pe o combinatie dintre virusul racelii si o molecula stabila de cocaina, care determina impreuna un raspuns imunitar din partea organismului care blocheaza efectele narcotice ale drogului. Drogul nu rezolva dependenta in sine, cat blocheaza efectele drogului asupra organismului, scazand astfel motivatia toxicomantului de a lua cocaina in continuare. Noul vaccin este apreciat de specialisti ca o descoperire de mare importanta, dat fiind ca in cazul cocainei nu exista substante inlocuitoare, cum este metadona in cazul dependentilor de heroina.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Fost agent CIA arestat pentru scurgeri de informatii catre presa. Un fost agent CIA a fost arestat joi pentru ca a furnizat presei informatii confidentiale depsre programul de aparare a unei alte tari, informeaza AFP. Jefferey Sterling, in varsta de 43 de ani, a fost arestat sub zece capete de acuzare, care includ dezvaluirea de informatii sensibile legate de securitatea nationala. Departamentul de Justitie american nu a dezvaluit despre ce tara erau informatiile clasificate dezvaluite de Sterling si nici publicatia catre care acestea au fost directionate, dar se pare ca ar fi vorba despre The New York Times, iar ziaristul implicat ar fi James Risen, castigator al prestigiosului premiu Pulitzer. Pedeapsa maxima totala pentru cele zece capete de acuzare depaseste 60 de ani de inchisoare.

Fostul purtator de cuvant al WikiLeaks va publica o carte cu dezvaluiri despre site. Daniel Domscheit-Berg, una dintre figurile importante din spatele site-ului WikiLeaks, isi va publica memoriile intr-o carte programata sa apara in librarii in data de 15 februarie. Cartea va prezenta evolutia site-ului si tensiunile care au aparut pe parcursul evolutiei sale, informeaza CNN;

Congo: Zeci de femei au fost violate intr-un atac coordonat. Zeci de femei au fost violate intr-un atac coordonat in Republica Democratica Congo, in ziua de Anul Nou, a declarat joi organizatia Medici fara Frontiere, informeaza CNN. Agentia umanitara a precizat ca 33 de femei au fost violate in orasele Fizi si Kivu de Sud, ambele situate in partea de est a tarii sfasiate de razboi. „Femeile au fost imobilizate cu franghii sau batute cu patul armei, inainte de a fi atacate. In unele cazuri, violurile au avut loc chiar sub ochii copiilor lor. Intr-un singur viol au fost implicati pana la 4 barbati inarmati,” a declarat oficialul organizatiei, Annemarie Loof;

Sondaj: 42% dintre francezi si 40% dintre germani considera Islamul o amenintare la identitatea nationala. Comunitatile musulmane din Europa starnesc dezbateri periodice cu privire la compatibilitatea Islamului cu democratiile occidentale. Astfel, aproape jumatate dintre francezi si germani considera ca prezenta musulmanilor reprezinta o mare amenintare pentru identitatea tarilor lor, dezvaluie un sondaj realizat de IFOP (Institutul Francez de Opinie Publica) pentru Le Monde.